Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Predsjednik Marković i generalna sekretarka RCC Bregu: Moramo kreirati nove prilike za mlade

Predsjednik Marković i generalna sekretarka RCC Bregu: Moramo kreirati nove prilike za mlade
Datum objave 23.02.2019 10:03 | Autor KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Implementacija politika i odluka koje donosimo mora biti u našem fokusu kako bismo kreirali nove prilike za mlade ljude na Balkanu i smanjili njihovu potrebu da odlaze u inostranstvo, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i generalne sekretarke Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinde Bregu.

Iskazavši punu podršku radu RCC i čestitavši generalnoj sekretarki na preuzimanju dužnosti, predsjednik Marković je kazao da Crna Gora kroz aktivno učešće u ovoj i drugim regionalnim inicijativama promoviše dijalog, razumijevanje i toleranciju, kao preduslove za stabilnost, time i za ekonomski rast i razvoj i bolji život građana.

„Povezivanje u okviru Berlinskog procesa je veoma važno za nas u svim ključnim oblastima: trgovine, infrastrukture, mobilnosti i digitalne agende“, naveo je premijer i ponovio da RCC u Crnoj Gori uvijek ma pouzdanog partnera.

Bregu je kazala da se RCC fokusira na regionalnu ekonomsku oblast, sa posebnim akcentom na digitalnu agendu i mobilnost, i u tom smislu istakla da RCC radi na pitanjima ukidanja rominga u regionu ukazujući na značaj te inicijative za njegove građane. U susret sledećem samitu u okviru Berlinskog procesa, koji će biti održan u Poznanju u julu, obostrano je konstatovano da treba uraditi sve na nivou zemalja regiona kako bi se ovakve i druge inicijative ostvarile i donijele konkretne rezultate za Zapadni Balkan. 

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE