Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић и генерална секретарка РЦЦ Брегу: Морамо креирати нове прилике за младе

Објављено: 23.02.2019. 16:03 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Имплементација политика и одлука које доносимо мора бити у нашем фокусу како бисмо креирали нове прилике за младе људе на Балкану и смањили њихову потребу да одлазе у иностранство, оцијењено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и генералне секретарке Савјета за регионалну сарадњу (РЦЦ) Мајлинде Брегу.

Исказавши пуну подршку раду РЦЦ и честитавши генералној секретарки на преузимању дужности, предсједник Марковић је казао да Црна Гора кроз активно учешће у овој и другим регионалним иницијативама промовише дијалог, разумијевање и толеранцију, као предуслове за стабилност, тиме и за економски раст и развој и бољи живот грађана.

„Повезивање у оквиру Берлинског процеса је веома важно за нас у свим кључним областима: трговине, инфраструктуре, мобилности и дигиталне агенде“, навео је премијер и поновио да РЦЦ у Црној Гори увијек ма поузданог партнера.

Брегу је казала да се РЦЦ фокусира на регионалну економску област, са посебним акцентом на дигиталну агенду и мобилност, и у том смислу истакла да РЦЦ ради на питањима укидања роминга у региону указујући на значај те иницијативе за његове грађане. У сусрет следећем самиту у оквиру Берлинског процеса, који ће бити одржан у Познању у јулу, обострано је констатовано да треба урадити све на нивоу земаља региона како би се овакве и друге иницијативе оствариле и донијеле конкретне резултате за Западни Балкан. 

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?