Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Marković i šef misije MMF-a za Crnu Goru Sešadri: Vlada ostvarila uspjeh u veliki preokret u jačanju ekonomije

Premijer Marković i šef misije MMF-a za Crnu Goru Sešadri: Vlada ostvarila uspjeh u veliki preokret u jačanju ekonomije
Datum objave 26.02.2019 18:40 | Autor KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GOREVlada Crne Gore je ostvarila uspjeh i napravila veliki preokret u jačanju ekonomije i stabilizaciji javnih finansija, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i novog šefa misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Crnu Goru gospodina Srikanta Sešadrija.

Premijer Marković je ukazao na rast ekonomije u 2017. i 2018. godini po stopama od preko 4,5 odsto, smanjenje deficita, bolju prihodnu stranu budžeta, smanjenje nezaposlenosti i snažni priliv direktnih stranih investicija koje su doprinijele otvaranju novih radnih mjesta.

Sešadri je čestitao premijeru na uspjesima koje je postigla Vlada i ocijenio da je pozitivan odgovor na postignute rezultate dalo i međunarodno tržište koje je pozitivno odreagovalo u slučaju emitovanja euroobveznica od strane Crne Gore prošle godine.

„Ostvarili smo odličan rezultat, iznad očekivanja. Ali su pred nama brojni izazovi i moramo dati odgovor na njih prije svega kroz snažne i sveobuhvatne strukturne reforme – u oblasti javne uprave, zdravstva, obrazovanja, penzijskog sistema i socijalne politike“, kazao je predsjednik Marković.

Sešadri se saglasili da su Crnoj Gori neophodne strukturne reforme i unapređenje upravljanja, a u tom kontekstu, na sastanku su, razmijenjena mišljenja o izazovima i mogućnostima u tim procesima.

Premijer je zahvalio MMF-u na tehničkoj podršci koju pruža crnogorskim institucijama i ocijenio je dragocjenom s obzirom na ograničene administrativne kapacitete i nedovoljno znanja za određene kompleksne reforme koje se moraju sprovesti.

Sešadri je obećao nastavak podrške MMF-a i ocijenio da Crna Gora može da ima veće stope rasta s obzirom na potencijale kojima raspolaže.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE