Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и шеф мисије ММФ-а за Црну Гору Сешадри: Влада остварила успјех у велики преокрет у јачању економије

Објављено: 27.02.2019. 00:40 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Влада Црне Горе је остварила успјех и направила велики преокрет у јачању економије и стабилизацији јавних финансија, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и новог шефа мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) за Црну Гору господина Сриканта Сешадрија.

Премијер Марковић је указао на раст економије у 2017. и 2018. години по стопама од преко 4,5 одсто, смањење дефицита, бољу приходну страну буџета, смањење незапослености и снажни прилив директних страних инвестиција које су допринијеле отварању нових радних мјеста.

Сешадри је честитао премијеру на успјесима које је постигла Влада и оцијенио да је позитиван одговор на постигнуте резултате дало и међународно тржиште које је позитивно одреаговало у случају емитовања еурообвезница од стране Црне Горе прошле године.

„Остварили смо одличан резултат, изнад очекивања. Али су пред нама бројни изазови и морамо дати одговор на њих прије свега кроз снажне и свеобухватне структурне реформе – у области јавне управе, здравства, образовања, пензијског система и социјалне политике“, казао је предсједник Марковић.

Сешадри се сагласили да су Црној Гори неопходне структурне реформе и унапређење управљања, а у том контексту, на састанку су, размијењена мишљења о изазовима и могућностима у тим процесима.

Премијер је захвалио ММФ-у на техничкој подршци коју пружа црногорским институцијама и оцијенио је драгоцјеном с обзиром на ограничене административне капацитете и недовољно знања за одређене комплексне реформе које се морају спровести.

Сешадри је обећао наставак подршке ММФ-а и оцијенио да Црна Гора може да има веће стопе раста с обзиром на потенцијале којима располаже.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?