Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Vazduhoplov Vlade CG koristi se isključivo u službene svrhe

Vazduhoplov Vlade CG koristi se isključivo u službene svrhe
Datum objave 04.03.2019 16:25 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Reagujući na tvrdnje nevladine organizacije Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) iznijete u javnost kojima se insinuira da je vazduhoplov Vlade Crne Gore korišćen u dva slučaja „za odmor najviših državnih i partijskih funkcionera“ Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore, radi tačnog informisanja javnosti saopštava:

Let za Palma de Majorku, koji je predmet interesovanja MANS-a, obavljen je 13. septembra 2018. godine, a povratni let dva dana kasnije, 15. septembra 2018. godine i to za potrebe dvodnevne radne posjete predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića sa delegacijom kompaniji Iberostar čije je sjedište na Majorci.

Delegaciju su činili predsjednik Vlade i ministar kulture sa saradnicima na poziv vlasnika komanije Iberostar, Miguela Fluše Roselja.

Napominjemo da je sve troškove smještaja posade i handlinga aviona (osim troškova goriva) snosio domaćin delegacije Vlade Crne Gore – kompanija Iberostar.

Riječ je o jednoj od vodećih i najvećih svjetskih kompanija u oblasti turizma koja je prisutna u Crnoj Gori više od jedne decenije, i koja je upravo prošle godine realizovala dva velika projekta važna za razvoj naše turističke privrede, o čemu je javnost upoznata.

Posjeta je između ostalog obuhvatila sadržaje koji su se ticali novih investicija ove kompanije u našu turističku privredu, kao i razmatranje modela za valorizaciju kulturnnih dobara u cilju razvoja turizma i ekonomije.

Let za Maltu, o kojem takođe insinuira MANS, obavljen je 24. januara 2019.godine, a povratni let 01. februara 2019. godine. U pitanju je bio vanredni servis aviona koji je obavljen kod ovlašćenog servisera M.C.M (Maintenance Centre Malta).

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE