Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Ваздухоплов Владе ЦГ користи се искључиво у службене сврхе

Реагујући на тврдње невладине организације Мрежа за афирмацију невладиног сектора (МАНС) изнијете у јавност којима се инсинуира да је ваздухоплов Владе Црне Горе коришћен у два случаја „за одмор највиших државних и партијских функционера“ Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе, ради тачног информисања јавности саопштава:

Лет за Палма де Мајорку, који је предмет интересовања МАНС-а, обављен је 13. септембра 2018. године, а повратни лет два дана касније, 15. септембра 2018. године и то за потребе дводневне радне посјете предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића са делегацијом компанији Иберостар чије је сједиште на Мајорци.

Делегацију су чинили предсједник Владе и министар културе са сарадницима на позив власника команије Иберостар, Мигуела Флуше Росеља.

Напомињемо да је све трошкове смјештаја посаде и хандлинга авиона (осим трошкова горива) сносио домаћин делегације Владе Црне Горе – компанија Иберостар.

Ријеч је о једној од водећих и највећих свјетских компанија у области туризма која је присутна у Црној Гори више од једне деценије, и која је управо прошле године реализовала два велика пројекта важна за развој наше туристичке привреде, о чему је јавност упозната.

Посјета је између осталог обухватила садржаје који су се тицали нових инвестиција ове компаније у нашу туристичку привреду, као и разматрање модела за валоризацију културнних добара у циљу развоја туризма и економије.

Лет за Малту, о којем такође инсинуира МАНС, обављен је 24. јануара 2019.године, а повратни лет 01. фебруара 2019. године. У питању је био ванредни сервис авиона који је обављен код овлашћеног сервисера М.Ц.М (Маинтенанце Центре Малта).

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?