Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Bijelo Polje – premijer Duško Marković položio kamen-temeljac nove zgrade škole: Mi što obećamo – to i ostvarimo za razliku od onih koji nas kritikuju

Bijelo Polje – premijer Duško Marković položio kamen-temeljac nove zgrade škole: Mi što obećamo – to i ostvarimo za razliku od onih koji nas kritikuju
Datum objave 26.03.2019 12:16 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković označio je danas u Bijelom Polju polaganjem kamena-temeljca početak gradnje nove zgrade Osnovne škole i škole za osnovno muzičko obrazovanje „Dušan Korać” i tom prilikom poručio da Vlada ono što obeća to i učini za razliku od kritičara koji ili ne rade ništa ili ne razumiju ono što radi Vlada.

„Prije skoro godinu dana rekao sam baš ovdje u Bijelom Polju da će Vlada obezbijediti sredstva za gradnju nove Osnovne i muzičke škole 'Dušan Korać'. Prije dvije nedjelje smo potpisali ugovor o građenju, a evo danas obilježavamo početak radova kamenom-temeljcem“ – rekao je premijer.

Dodao je da izražava zadovoljstvo činjenicom da će ovaj školski objekat biti jedan od najvećih i najljepših u Crnoj Gori i da će obezbijediti najbolje uslove i najviše standade za više od 1.200 učenika koji će pohađati školu, ali i za nastavnike i ostalo osoblje škole.

„Danas svjedočimo još jednoj činjenici da ono što obećamo to i uradimo. Učenici iz Bijelog Polja i ovoga kraja će za 26 mjeseci imati jedno velelepno školsko zdanje. Za razliku od onih koji nas kritikuju, ili ne rade ništa ili ne razumiju ovo što mi radimo – mi već vidimo efekte ozbiljnog ekonomskog rasta u Crnoj Gori i ubrzanog intenzivnog razvoja. U ove dvije godine smo otvorili 12.000 radnih mjesta, a kada su u pitanju obrazovanje i sistem obrazovanja u ove dvije godine smo obnovili preko 150 školskih objekata“ – rekao je premijer.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Predsjednik Vlade Duško Marković je u izjavi javnosti datoj nakon ceremonije rekao da su se ovim činom, odnosno baš u ovom trenutku i na ovom mjestu, ali i na drugim mjestima počeli trošiti 60 miliona eura kapitalnog budžeta u ovoj godini.

„Najveći dio toga, skoro 80 odsto je na Sjeveru. To znači da ulažemo u Crnu Goru na njenoj cijeloj teritoriji i stvaramo uslove za bolji život građana, posebno onih na koji žive na Sjeveru. Dakle, čestitajući početak ovih radova, čestitajući Bjelopoljcima, učenicima i nastavnom osoblju početak radova na ovom velelepnom objektu izražavam optimizam i nadu da će se i u Bijelom Polju ali i cijelom Sjeveru svakoga dana živjeti bolje“ – zaključio je premijer Duško Marković.

Nova školska zgrada površine 8.000 m² gradiće se na slobodnom dijelu lokacije postojeće Osnovne škole i predviđena je za boravak 1.200 učenika.

Objekat, čija će izgradnja koštati oko 5,4 miliona eura, sadržaće 20 učionica opšte namjene, šest kabineta za specijalne namjene, prostorije za cjelodnevni boravak, biblioteku, salu za fizičko vaspitanje sa pratećim sadržajima, administrativne i ostale prostorije.

Svečanosti su prisustvovali ministar prosvjete dr Damir Šehović, direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE