Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бијело Поље – премијер Душко Марковић положио камен-темељац нове зграде школе: Ми што обећамо – то и остваримо за разлику од оних који нас критикују

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић означио је данас у Бијелом Пољу полагањем камена-темељца почетак градње нове зграде Основне школе и школе за основно музичко образовање „Душан Кораћ” и том приликом поручио да Влада оно што обећа то и учини за разлику од критичара који или не раде ништа или не разумију оно што ради Влада.

„Прије скоро годину дана рекао сам баш овдје у Бијелом Пољу да ће Влада обезбиједити средства за градњу нове Основне и музичке школе 'Душан Кораћ'. Прије двије недјеље смо потписали уговор о грађењу, а ево данас обиљежавамо почетак радова каменом-темељцем“ – рекао је премијер.

Додао је да изражава задовољство чињеницом да ће овај школски објекат бити један од највећих и најљепших у Црној Гори и да ће обезбиједити најбоље услове и највише стандаде за више од 1.200 ученика који ће похађати школу, али и за наставнике и остало особље школе.

„Данас свједочимо још једној чињеници да оно што обећамо то и урадимо. Ученици из Бијелог Поља и овога краја ће за 26 мјесеци имати једно велелепно школско здање. За разлику од оних који нас критикују, или не раде ништа или не разумију ово што ми радимо – ми већ видимо ефекте озбиљног економског раста у Црној Гори и убрзаног интензивног развоја. У ове двије године смо отворили 12.000 радних мјеста, а када су у питању образовање и систем образовања у ове двије године смо обновили преко 150 школских објеката“ – рекао је премијер.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Душко Марковић је у изјави јавности датој након церемоније рекао да су се овим чином, односно баш у овом тренутку и на овом мјесту, али и на другим мјестима почели трошити 60 милиона еура капиталног буџета у овој години.

„Највећи дио тога, скоро 80 одсто је на Сјеверу. То значи да улажемо у Црну Гору на њеној цијелој територији и стварамо услове за бољи живот грађана, посебно оних на који живе на Сјеверу. Дакле, честитајући почетак ових радова, честитајући Бјелопољцима, ученицима и наставном особљу почетак радова на овом велелепном објекту изражавам оптимизам и наду да ће се и у Бијелом Пољу али и цијелом Сјеверу свакога дана живјети боље“ – закључио је премијер Душко Марковић.

Нова школска зграда површине 8.000 м² градиће се на слободном дијелу локације постојеће Основне школе и предвиђена је за боравак 1.200 ученика.

Објекат, чија ће изградња коштати око 5,4 милиона еура, садржаће 20 учионица опште намјене, шест кабинета за специјалне намјене, просторије за цјелодневни боравак, библиотеку, салу за физичко васпитање са пратећим садржајима, административне и остале просторије.

Свечаности су присуствовали министар просвјете др Дамир Шеховић, директор Управе јавних радова Решад Нухоџић и предсједник Општине Бијело Поље Петар Смоловић.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?