Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Potpisan ugovor o realizaciji projekta rekonstrukcije tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću

Potpisan ugovor o realizaciji projekta rekonstrukcije tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću
Datum objave 29.03.2019 13:06 | Autor Uprava javnih radova | Izvor: Direkcija javnih radova

Ispis Štampaj stranicu Video Video


UJR UJR

Direktor Uprave javnih radova, dr Rešad Nuhodžić u ime Vlade Crne Gore, predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević potpisali su danas ugovor o realizaciji projekta rekonstrukcije zapadne tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću.
Direktor Nuhodžić je iskazao je zadovoljstvo početkom jednog ovako velikog projekta, kao što je rekonstrukcija tribine stadiona u Nikšiću.

- Na osnovu urađenog Glavnog projekta već sada sa sigurnošću mogu reći da će Nikšić dobiti jedan zaista reprezentativan sportski objekat, sa oko 3.200 sjedišta na tribini i brojnim pratećim sadržajima. Vlada Crne Gore će u ovaj projekat u naredne tri godine uložiti 3,3 miliona eura – istakao je on. 

Nuhodžić je kazao da sportski projekti u kapitalnom budžetu Vlade zauzimaju značajno mjesto, ističući izgradnju fudbalskog stadiona na Cetinju u vrijednosti od oko devet miliona eura. 


UJR UJR

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović kazao je da je stadion Sutjeske uvijek bio jedan od najboljih u zemlji, pa i u vrijeme prvoligaških utakmica u bivšoj Jugoslaviji.

- Očekujemo da će radovi na novoj tribini početi krajem ljeta, odmah po završetku tenderske procedure. Takođe, nadam se da će se uskoro steći uslovi i za nastavak radova na istočnoj tribini – naglasio je Grbović.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević rekao je da Nikšić i Sutjeska zaslužuju kvalitetne uslove za rad, koji će biti omogućeni rekonstrukcijom tribine.

Novi objekat imaće prizemlje i tri sprata, a ukupna bruto površina, računajući i tribinu za gledaoce, iznosiće oko 6.200 metara kvadratnih. Ukupna vrijednost investicije iznosi 4,7 miliona eura. Od toga, Vlada Crne Gore će budžetom za 2020, 2021. i 2022. godinu opredijeliti sredstva u iznosu od 3,3 miliona eura, dok će ostatak sredstava obezbijediti FSCG.
UPRAVA JAVNIH RADOVA