Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан уговор о реализацији пројекта реконструкције трибине фудбалског стадиона у Никшићу

Објављено: 29.03.2019. 18:06 Аутор: Управа јавних радова
UJR UJR

Директор Управе јавних радова, др Решад Нухоџић у име Владе Црне Горе, предсједник Општине Никшић, Веселин Грбовић и предсједник Фудбалског савеза Црне Горе, Дејан Савићевић потписали су данас уговор о реализацији пројекта реконструкције западне трибине фудбалског стадиона у Никшићу.
Директор Нухоџић је исказао је задовољство почетком једног овако великог пројекта, као што је реконструкција трибине стадиона у Никшићу.

- На основу урађеног Главног пројекта већ сада са сигурношћу могу рећи да ће Никшић добити један заиста репрезентативан спортски објекат, са око 3.200 сједишта на трибини и бројним пратећим садржајима. Влада Црне Горе ће у овај пројекат у наредне три године уложити 3,3 милиона еура – истакао је он. 

Нухоџић је казао да спортски пројекти у капиталном буџету Владе заузимају значајно мјесто, истичући изградњу фудбалског стадиона на Цетињу у вриједности од око девет милиона еура. 


UJR UJR

Предсједник Општине Никшић, Веселин Грбовић казао је да је стадион Сутјеске увијек био један од најбољих у земљи, па и у вријеме прволигашких утакмица у бившој Југославији.

- Очекујемо да ће радови на новој трибини почети крајем љета, одмах по завршетку тендерске процедуре. Такође, надам се да ће се ускоро стећи услови и за наставак радова на источној трибини – нагласио је Грбовић.

Предсједник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић рекао је да Никшић и Сутјеска заслужују квалитетне услове за рад, који ће бити омогућени реконструкцијом трибине.

Нови објекат имаће приземље и три спрата, а укупна бруто површина, рачунајући и трибину за гледаоце, износиће око 6.200 метара квадратних. Укупна вриједност инвестиције износи 4,7 милиона еура. Од тога, Влада Црне Горе ће буџетом за 2020, 2021. и 2022. годину опредијелити средства у износу од 3,3 милиона еура, док ће остатак средстава обезбиједити ФСЦГ.




УПРАВА ЈАВНИХ РАДОВА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?