Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Marković i ambasador Hasanov: Azerbejdžanski investitori zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru

Premijer Marković i ambasador Hasanov: Azerbejdžanski investitori zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru
Datum objave 10.04.2019 14:54 | Autor KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


         
   
Crna Gora i Azerbejdžan mogu svoje odlične političke bilateralne odnose dodatno oplemeniti jačom ekonomskom saradnjom i većim brojem investicija u turizam, ali i energetiku i infrastrukturu, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i ambasadora Azerbejdžana Eldara Hasanova.

„Crna Gora je napravila ogroman iskorak u sveukupnom napretku. Već dvije godine smo članica NATO-a, daleko smo odmakli u pregovorima sa EU i snažno smo posvećeni ekonomskom rastu i pitanjima razvoja“, kazao je premijer Marković.

Ukazao je i na važne ekonomske parametre – stopu rasta od 4,9 odsto u prethodnoj godini, konstatno povećanje prihoda, porast broja zaposlenih za 12.000, smanjenje nezaposlenosti za šest odsto, a dodao je i da je prethodne godine rasla i industrija.

„Iskreno Vam čestitam na ovakvom rezultatu“, rekao je ambasador Hasanov i kazao da su azerbejdžanski investitori zainteresovani za nove investicije u turističke rizorte kao i u projekte jačanja infrastrukture.

Na sastanku je pomenuta najveća investicija iz Azerbejdžana u Crnu Goru – Porto Novi koji će dati novi kvalitet turističkoj ponudi naše zemlje.

Ambasador je posebno pozitivnim ocijenio stabilnost i sigurnost u Crnoj Gori i pohvalio njenu konstruktivnu ulogu u regionu.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE