Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и амбасадор Хасанов: Азербејџански инвеститори заинтересовани за улагање у Црну Гору

Објављено: 10.04.2019. 20:54 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

         
   
Црна Гора и Азербејџан могу своје одличне политичке билатералне односе додатно оплеменити јачом економском сарадњом и већим бројем инвестиција у туризам, али и енергетику и инфраструктуру, саопштено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и амбасадора Азербејџана Елдара Хасанова.

„Црна Гора је направила огроман искорак у свеукупном напретку. Већ двије године смо чланица НАТО-а, далеко смо одмакли у преговорима са ЕУ и снажно смо посвећени економском расту и питањима развоја“, казао је премијер Марковић.

Указао је и на важне економске параметре – стопу раста од 4,9 одсто у претходној години, констатно повећање прихода, пораст броја запослених за 12.000, смањење незапослености за шест одсто, а додао је и да је претходне године расла и индустрија.

„Искрено Вам честитам на оваквом резултату“, рекао је амбасадор Хасанов и казао да су азербејџански инвеститори заинтересовани за нове инвестиције у туристичке ризорте као и у пројекте јачања инфраструктуре.

На састанку је поменута највећа инвестиција из Азербејџана у Црну Гору – Порто Нови који ће дати нови квалитет туристичкој понуди наше земље.

Амбасадор је посебно позитивним оцијенио стабилност и сигурност у Црној Гори и похвалио њену конструктивну улогу у региону.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?