Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Vlada ulaže 300.000 eura u istaknute sportske klubove

Vlada ulaže 300.000 eura u istaknute sportske klubove
Datum objave 11.04.2019 14:51 | Autor Ministarstvo sporta i mladih | Izvor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore je danas dala saglasnost za finansijsku podršku istaknutim sportskim klubovima u iznosu od 300.000 eura koje će se isplatiti iz budžeta Ministarstva sporta i mladih.

Ovo je, nakon rekordnih 4.024.000 eura, koliko je nacionalnim sportskim savezima opredijeljeno na konkursu Ministarstva sporta i mladih za 2019. godinu, još jedan snažan pokazatelj vladine kontinuirane podrške sportskoj oblasti koja u konkretnom slučaju ima za cilj unapređenje uslova u kojima rade naši sportski klubovi. 

Imajući u vidu da se sportski klubovi redovno finansiraju iz budžeta opština, navedena dodatna finansijska podrška biće veliki podsticaj za njihove još uspješnije nastupe na domaćoj i međunarodnoj sceni. U konkretnom slučaju u pitanju su klubovi iz I kategorije sportova koji su na programu Olimpijskih igara, i to: RK „Lovćen“ Cetinje, ŽRK „Budućnost“ Podgorica, PVK „Jadran“ Herceg Novi, VK „Primorac“ Kotor, ŽKK „Budućnost – Podgorica“ Podgorica, OK „Jedinstvo Franca“ Bijelo Polje, ŽOK „Luka Bar“ Bar, FK „Breznica” Pljevlja, DžK „Akademik“ Nikšić i DžK „Ibar“ Rožaje.

Prilikom odabira sportskih klubova, Ministarstvo sporta i mladih vodilo se kriterijumima poput tradicije, učešća i rezultata seniorskih kategorija na domaćim i međunarodnim takmičenjima u prethodnoj godini, ravnomjerne regionalne zastupljenosti i razvoja. Takođe, a u cilju afirmacije rodne ravnopravnosti u sportu, predloženi su i naši istaknuti ženski sportski klubovi. Sredstva će klubovima biti raspoređena na osnovu programa sportskih aktivnosti za 2019. godinu.

Osim navedenog, Vlada Crne Gore će, u narednom periodu, nastaviti aktivno da radi na unapređenju uslova za rad sportskih klubova kroz sistem dječijeg sporta koji će početi sa realizacijom od septembra 2019. godine a koji ima za cilj uključivanje što većeg broja djece u sportske aktivnosti i jačanje crnogorske sportske baze.

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH

VIDEO - cijela konferencije za medije: https://youtu.be/7RgP9P9aEUA