Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада улаже 300.000 еура у истакнуте спортске клубове

Објављено: 11.04.2019. 20:51 Аутор: Министарство спорта и младих
Влада Црне Горе је данас дала сагласност за финансијску подршку истакнутим спортским клубовима у износу од 300.000 еура које ће се исплатити из буџета Министарства спорта и младих.

Ово је, након рекордних 4.024.000 еура, колико је националним спортским савезима опредијељено на конкурсу Министарства спорта и младих за 2019. годину, још један снажан показатељ владине континуиране подршке спортској области која у конкретном случају има за циљ унапређење услова у којима раде наши спортски клубови. 

Имајући у виду да се спортски клубови редовно финансирају из буџета општина, наведена додатна финансијска подршка биће велики подстицај за њихове још успјешније наступе на домаћој и међународној сцени. У конкретном случају у питању су клубови из И категорије спортова који су на програму Олимпијских игара, и то: РК „Ловћен“ Цетиње, ЖРК „Будућност“ Подгорица, ПВК „Јадран“ Херцег Нови, ВК „Приморац“ Котор, ЖКК „Будућност – Подгорица“ Подгорица, ОК „Јединство Франца“ Бијело Поље, ЖОК „Лука Бар“ Бар, ФК „Брезница” Пљевља, ЏК „Академик“ Никшић и ЏК „Ибар“ Рожаје.

Приликом одабира спортских клубова, Министарство спорта и младих водило се критеријумима попут традиције, учешћа и резултата сениорских категорија на домаћим и међународним такмичењима у претходној години, равномјерне регионалне заступљености и развоја. Такође, а у циљу афирмације родне равноправности у спорту, предложени су и наши истакнути женски спортски клубови. Средства ће клубовима бити распоређена на основу програма спортских активности за 2019. годину.

Осим наведеног, Влада Црне Горе ће, у наредном периоду, наставити активно да ради на унапређењу услова за рад спортских клубова кроз систем дјечијег спорта који ће почети са реализацијом од септембра 2019. године а који има за циљ укључивање што већег броја дјеце у спортске активности и јачање црногорске спортске базе.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ

ВИДЕО - цијела конференције за медије: хттпс://yоуту.бе/7РгП9П9аЕУА




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?