Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Crna Gora i Azerbejdžan potpisali Sporazum o saradnji u oblasti vanrednih situacija

Crna Gora i Azerbejdžan potpisali Sporazum o saradnji u oblasti vanrednih situacija
Datum objave 03.05.2019 12:05 | Autor MUP | Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ispis Štampaj stranicu


Potpisivanje Sporazuma u oblasti vanrednih situacija predstavlja snažan podsticaj daljem jačanju međudržavne saradnje - ocijenjeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića sa ministrom za vanredne situacije Republike Azerbejdžan Kemaladinom Hejdarovim.

VIDEO: Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić - ministar za vanredne situacije Azerbejdžana Kemaladin Hejdarov - potpisivanje Sporazuma o vanrednim situacijama -kadrovi

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je iskazao zadovoljstvo dinamikom razvoja odnosa dvije države koji su rezultirali realizacijom uspješnih investicionih projekata i potvrdio spremnost Vlade Crne Gore da radi na unapređenju partnerstva dvije države.

„Sporazum o saradnji je vrlo važan za Crnu Goru i Azerbejdžan kada su u pitanju vanredne situacije, što potvrđuje da u slučaju bilo kakvog hazarda imamo oslonac jedni u drugima“ – rekao je ministar Nuhodžić.

Poželivši dobrodošlicu ministru Nuhodžiću, ministar za vanredne situacije Republike Azerbejdžan Kemaladin Hejdarov je izrazio uvjerenje da će daljem razvoju saradnje doprinijeti i šira ugovorna baza, koja je danas obogaćena sa sporazumom u oblasti vanrednih situacija. Hejdarov je izrazio zadovoljstvo odnosima dvije države, utemeljenim na prijateljstvu i uspješnoj ekonomskoj saradnji, te čestitao Crnoj Gori na realizaciji strateških spoljnopolitičkih prioriteta.

Ministri Nuhodžić i Hejdarov su konstatovali da Crna Gora i Republika Azerbejdžan njeguju prijateljske odnose i dogovorili uspostavljanje saradnje na polju edukacije i obuke pripadnika sistema zaštite i spašavanja.


Ministarstvo unutrašnjih poslova