Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора и Азербејџан потписали Споразум о сарадњи у области ванредних ситуација

Објављено: 03.05.2019. 18:05 Аутор: МУП
Потписивање Споразума у области ванредних ситуација представља снажан подстицај даљем јачању међудржавне сарадње - оцијењено је на данашњем састанку министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића са министром за ванредне ситуације Републике Азербејџан Кемаладином Хејдаровим.

ВИДЕО: Министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић - министар за ванредне ситуације Азербејџана Кемаладин Хејдаров - потписивање Споразума о ванредним ситуацијама -кадрови

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић је исказао задовољство динамиком развоја односа двије државе који су резултирали реализацијом успјешних инвестиционих пројеката и потврдио спремност Владе Црне Горе да ради на унапређењу партнерства двије државе.

„Споразум о сарадњи је врло важан за Црну Гору и Азербејџан када су у питању ванредне ситуације, што потврђује да у случају било каквог хазарда имамо ослонац једни у другима“ – рекао је министар Нухоџић.

Пожеливши добродошлицу министру Нухоџићу, министар за ванредне ситуације Републике Азербејџан Кемаладин Хејдаров је изразио увјерење да ће даљем развоју сарадње допринијети и шира уговорна база, која је данас обогаћена са споразумом у области ванредних ситуација. Хејдаров је изразио задовољство односима двије државе, утемељеним на пријатељству и успјешној економској сарадњи, те честитао Црној Гори на реализацији стратешких спољнополитичких приоритета.

Министри Нухоџић и Хејдаров су констатовали да Црна Гора и Република Азербејџан његују пријатељске односе и договорили успостављање сарадње на пољу едукације и обуке припадника система заштите и спашавања.


Министарство унутрашњих послова
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?