Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Marković sa ambasadorom Ikonenom: Ohrabruju snažni koraci u jačanju ekonomske saradnje Crne Gore i Finske

Premijer Marković sa ambasadorom Ikonenom: Ohrabruju snažni koraci u jačanju ekonomske saradnje Crne Gore i Finske
Datum objave 08.05.2019 11:47 | Autor KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Bilateralni odnosi Crne Gore i Finske su izvrsni, a posebno ohrabuju snažni i ozbiljni koraci u jačanju ekonomskih odnosa, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ambasadora Finske Petrija Ikonena, kojeg je premijer primio u oproštajnu posjetu.

„Crna Gora želi dalji snažan politički dijalog sa Finskom. Za nas EU nema alternativu i posvećeno ćemo raditi na ispunjavanju evropske agende. Hvala vam na podršci koju ste pružali našoj zemlji na ovom polju i vjerujem da ćemo ostvariti dodatan progres tokom predsjedavanja Finske Savjetom EU“, kazao je premijer Marković.

Ističući da je uvjeren da će se i u narednim godinama nastaviti trend snažnog ekonomskog rasta, premijer Marković je pozitivnim ocijenio učešće finske kompanije Fortum u izgradnji solarne elektrane i izrazio nadu da će finske kompanije biti strateški partneri u energetskom sektoru.

Ambasador Ikonen je pohvalio napredak u sprovođenju reformi u Crnoj Gori, ponovio podršku Finske evropskoj perspektivi Crne Gore i Zapadnog Balkana, a u pogledu bilateralne saradnje saglasio se da je važno dalje jačati ekonomsku saradnju dvije države i pozdravio prisustvo finskih kompanija.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE