Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са амбасадором Иконеном: Охрабрују снажни кораци у јачању економске сарадње Црне Горе и Финске

Објављено: 08.05.2019. 17:47 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Билатерални односи Црне Горе и Финске су изврсни, а посебно охрабују снажни и озбиљни кораци у јачању економских односа, саопштено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и амбасадора Финске Петрија Иконена, којег је премијер примио у опроштајну посјету.

„Црна Гора жели даљи снажан политички дијалог са Финском. За нас ЕУ нема алтернативу и посвећено ћемо радити на испуњавању европске агенде. Хвала вам на подршци коју сте пружали нашој земљи на овом пољу и вјерујем да ћемо остварити додатан прогрес током предсједавања Финске Савјетом ЕУ“, казао је премијер Марковић.

Истичући да је увјерен да ће се и у наредним годинама наставити тренд снажног економског раста, премијер Марковић је позитивним оцијенио учешће финске компаније Фортум у изградњи соларне електране и изразио наду да ће финске компаније бити стратешки партнери у енергетском сектору.

Амбасадор Иконен је похвалио напредак у спровођењу реформи у Црној Гори, поновио подршку Финске европској перспективи Црне Горе и Западног Балкана, а у погледу билатералне сарадње сагласио се да је важно даље јачати економску сарадњу двије државе и поздравио присуство финских компанија.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?