Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Saradnja Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije u oblasti zdravstva zajednički interes

Saradnja Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije u oblasti zdravstva zajednički interes
Datum objave 24.05.2019 16:30 | Autor Ministarstvo zdravlja | Izvor: Ministarstvo zdravlja

Ispis Štampaj stranicu


Ministar zdravlja Crne Gore Kenan Hrapović i ministar zdravlja Republike Sjeverne Makedonije dr Venko Filipče potpisali su Memorandum o razumijevanju u oblasti zdravstva i medicinskih nauka, koji je usaglašen na osnovu obostrano iskazanog interesa da se formalizuje saradnja dvije države u ovoj oblasti.

Memorandumom je predviđeno ostvarivanje saradnje kroz razmjenu informacija u oblasti zdravstva, medicinskog osoblja, kao i direktnu saradnju između medicinskih fakulteta, medicinskih komora i drugih zdravstvenih ustanova.

Ministarstvo zdravlja Ministarstvo zdravlja

Uzimajući u obzir postojeći duh prijateljstva i uzajamne pomoći u bilatеralnoj saradnji, ministri zdravlja dvije zemlje iskazali su zadovoljstvo zbog potpisanog sporazuma, koji će dodatno osnažiti saradnju u oblasti zdravstva i medicinskih nauka, na bazi jednakosti, reciprociteta i uzajamnog interesa.

Primjenom ovog Memoranduma ojačaće se zdravstveni kapaciteti i proširiti znanja o najnovijim dostignućima u oblasti medicine. U cilju njegove implementacije oformiće se zajednički Odbor koji će biti zadužen za sprovođenje aktivnosti.

Ministarstvo zdravlja Ministarstvo zdravlja

Tokom bilateralnog susreta ministra Hrapovića i njegovog makedonskog kolege, dogovorena je saradnja u oblasti telemedicine između Kliničkog Centra Crne Gore i Kliničkog Centra u Skoplju. Hrapović i Filipče su razmatrali i mogućnost rehabilitacije građana Sjeverne Makedonije u Institutu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju "Dr Simo Milošević" u Igalu.
 
MINISTARSTVO ZDRAVLJA