Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сарадња Црне Горе и Републике Сјеверне Македоније у области здравства заједнички интерес

Објављено: 24.05.2019. 22:30 Аутор: Министарство здравља

Министар здравља Црне Горе Кенан Храповић и министар здравља Републике Сјеверне Македоније др Венко Филипче потписали су Меморандум о разумијевању у области здравства и медицинских наука, који је усаглашен на основу обострано исказаног интереса да се формализује сарадња двије државе у овој области.

Меморандумом је предвиђено остваривање сарадње кроз размјену информација у области здравства, медицинског особља, као и директну сарадњу између медицинских факултета, медицинских комора и других здравствених установа.

Ministarstvo zdravlja Ministarstvo zdravlja

Узимајући у обзир постојећи дух пријатељства и узајамне помоћи у билатералној сарадњи, министри здравља двије земље исказали су задовољство због потписаног споразума, који ће додатно оснажити сарадњу у области здравства и медицинских наука, на бази једнакости, реципроцитета и узајамног интереса.

Примјеном овог Меморандума ојачаће се здравствени капацитети и проширити знања о најновијим достигнућима у области медицине. У циљу његове имплементације оформиће се заједнички Одбор који ће бити задужен за спровођење активности.

Ministarstvo zdravlja Ministarstvo zdravlja

Током билатералног сусрета министра Храповића и његовог македонског колеге, договорена је сарадња у области телемедицине између Клиничког Центра Црне Горе и Клиничког Центра у Скопљу. Храповић и Филипче су разматрали и могућност рехабилитације грађана Сјеверне Македоније у Институту за физикалну медицину, рехабилитацију и реуматологију "Др Симо Милошевић" у Игалу.
 
МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?