Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Potpredsjednik Simović u Kolašinu: Intenzivirati aktivnosti kao odgovor na očekivanja građana i turista

Potpredsjednik Simović u Kolašinu: Intenzivirati aktivnosti kao odgovor na očekivanja građana i turista
Datum objave 03.06.2019 18:02 | Autor mprr | Izvor: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Ispis Štampaj stranicu


MPRRMPRR

Vlada će nastaviti da podržava Opštinu Kolašin na putu daljeg privrednog razvoja i podizanja kvaliteta života svakog građanina na tom području, ocijenio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović prilikom radne posjete ovoj opštini.

Simović je posljednjeg dana četvorodnevne radne posjete Sjeveru u Kolašinu održao sastanak sa rukovodstvom lokalne samouprave na čelu sa predsjednikom Opštine Milosavom Batom Bulatovićem, sa kojim je potpisao i ugovor o formiranju Agrobiznis centra.

Potpredsjednik Vlade je istakao da je posjeta bila prilika da se razgovara o planiranim i mogućim projektima, posebno onim koji će doprinijeti da Kolašin spremno dočeka predstojeću ljetnju turističku sezonu i na vrijeme se počne spremati za narednu zimsku sezonu.

“Analizirali smo šta je to što treba uraditi sa nivoa Vlade, odnosno resornih ministarstava, a posebno koje su to aktivnosti koje sa dodatnom energijom i entuzijazmom treba ubrzati sa nivoa lokalne samourave, kako bi se određeni komunalni sadržaji na prostoru grada doveli na nivo koji pripada Kolašinu i koji očekuju sve brojniji turisti”, kazao je Simović.

On je izrazio uvjerenje da će ova lokalna samouprava, uz nastavak podrške Vlade, odgovoriti zajedničkim očekivanjima.

Na sastanku je konstatovano da i Kolašin uveliko osjeća benefite izmjena Zakona o finansiranju lokalnih samouprava. Povećanje prihoda lokalnog budžeta u prvom kvartalu pokazuje očekivani trend i ispunjenje projekcije od dodatnih preko million eura u prihodima lokalnog budžeta, na godišnjem novou.

Prema ocjeni Simovića i taj podatak je jedan od elemenata koji opravdava očekivanje pojačanih aktivnosti lokalne samouprave.

Formiranje Agrobiznis centra novi impuls razvoju

Potpredsjednik Simović i predsjednik Opštine Kolašin danas su potpisali i ugovor o formiranju Agrobiznis centra u Kolašinu, u kome će raditi dva agronoma. Agrobiznis centar će biti opremljen, uz podršku Ministarstva poljoprivrede.

“Ovo je još jedan od konkretnih pokazatelja podrške Vlade. Agrobiznis centar biće nova i važna adresa od interesa za građane Kolašina, prije svega poljoprivredne proizvođače. Na ovoj adresi zainteresovani će dobiti podršku za izradu biznis planova, objašnjenje o sadržaju sve izdašnijeg Agrobudžeta i projekata finaniranih iz EU fondova”, kazao je Simović dodajući da u saradnji sa lokalnom samoupravom to treba da bude novi impuls razvoju poljoprivrede i preduzetništva u Kolašinu.

Simović je kazao i da je veoma važno da zaživi Agrobiznis centar u punoj funkciji in a primejru takvih centara, kakav je duže vrijeme na Žabljaku, odličnog primjera u Mojkovcu, Šavniku.

Predsjednik Opštine Milosav Bulatović zahvalio se potpredsjedniku Vlade na prilici da razgovaraju na teme i mogućnosti za razvoj poljoprivrede i uopšte opštine Kolašin. “Sa optimiznom gledamo na mogućnosti razvoja poljoprivrede. Otvaranjem Agrobiznis centra dobijamo adresu koja će biti logistika i podrška za realizaciju projekata od značaja za razvoj poljoprivrede, unapređenja turističke ponude i otvaranje novih radnih mjesta”, ocijenio je Bulatović.


PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja