Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић у Колашину: Интензивирати активности као одговор на очекивања грађана и туриста

Објављено: 04.06.2019. 00:02 Аутор: мпрр

MPRRMPRR

Влада ће наставити да подржава Општину Колашин на путу даљег привредног развоја и подизања квалитета живота сваког грађанина на том подручју, оцијенио је потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић приликом радне посјете овој општини.

Симовић је посљедњег дана четвородневне радне посјете Сјеверу у Колашину одржао састанак са руководством локалне самоуправе на челу са предсједником Општине Милосавом Батом Булатовићем, са којим је потписао и уговор о формирању Агробизнис центра.

Потпредсједник Владе је истакао да је посјета била прилика да се разговара о планираним и могућим пројектима, посебно оним који ће допринијети да Колашин спремно дочека предстојећу љетњу туристичку сезону и на вријеме се почне спремати за наредну зимску сезону.

“Анализирали смо шта је то што треба урадити са нивоа Владе, односно ресорних министарстава, а посебно које су то активности које са додатном енергијом и ентузијазмом треба убрзати са нивоа локалне самоураве, како би се одређени комунални садржаји на простору града довели на ниво који припада Колашину и који очекују све бројнији туристи”, казао је Симовић.

Он је изразио увјерење да ће ова локална самоуправа, уз наставак подршке Владе, одговорити заједничким очекивањима.

На састанку је констатовано да и Колашин увелико осјећа бенефите измјена Закона о финансирању локалних самоуправа. Повећање прихода локалног буџета у првом кварталу показује очекивани тренд и испуњење пројекције од додатних преко миллион еура у приходима локалног буџета, на годишњем новоу.

Према оцјени Симовића и тај податак је један од елемената који оправдава очекивање појачаних активности локалне самоуправе.

Формирање Агробизнис центра нови импулс развоју

Потпредсједник Симовић и предсједник Општине Колашин данас су потписали и уговор о формирању Агробизнис центра у Колашину, у коме ће радити два агронома. Агробизнис центар ће бити опремљен, уз подршку Министарства пољопривреде.

“Ово је још један од конкретних показатеља подршке Владе. Агробизнис центар биће нова и важна адреса од интереса за грађане Колашина, прије свега пољопривредне произвођаче. На овој адреси заинтересовани ће добити подршку за израду бизнис планова, објашњење о садржају све издашнијег Агробуџета и пројеката финанираних из ЕУ фондова”, казао је Симовић додајући да у сарадњи са локалном самоуправом то треба да буде нови импулс развоју пољопривреде и предузетништва у Колашину.

Симовић је казао и да је веома важно да заживи Агробизнис центар у пуној функцији ин а примејру таквих центара, какав је дуже вријеме на Жабљаку, одличног примјера у Мојковцу, Шавнику.

Предсједник Општине Милосав Булатовић захвалио се потпредсједнику Владе на прилици да разговарају на теме и могућности за развој пољопривреде и уопште општине Колашин. “Са оптимизном гледамо на могућности развоја пољопривреде. Отварањем Агробизнис центра добијамо адресу која ће бити логистика и подршка за реализацију пројеката од значаја за развој пољопривреде, унапређења туристичке понуде и отварање нових радних мјеста”, оцијенио је Булатовић.


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?