Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Marković primio češkog ministra vanjskih poslova Petričeka: ČR u potpunosti podržava evropski put CG i vidi prostor za investicije prvenstveno u turizam i infrastrukturu

Premijer Marković primio češkog ministra vanjskih poslova Petričeka: ČR u potpunosti podržava evropski put CG i vidi prostor za investicije prvenstveno u turizam i infrastrukturu
Datum objave 10.06.2019 16:04 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas ministra vanjskih poslova Češke Republike Tomaša Petričeka koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Konstatovano je da su bilateralni odnosi Crne Gore i Češke Republike kvalitetni i sadržajni te da će posjeta ministra Petričeka našoj zemlji dati međudržavnim dodatni podsticaj.

Predsjednik Marković je izrazio zahvalnost Crne Gore na kontinuiranoj podršci Češke Republike tokom procesa pristupanja naše zemlje NATO-u kao i sada u procesu naše evropske integracije i zalaganju za evropsku perspektivu država Zapadnog Balkana.

Ministar Petriček je iskazao punu podršku svoje zemlje Crnoj Gori kao vodećoj državi procesa integracije u Evropsku uniju rekavši da Češka Republika hrabri našu zemlju da nastavi posvećeno sprovođenje reformi. Uspješne reforme, pokazao je i primjer Češke Republike, direktno vode ekonomskom rastu i razvoju po ulasku u EU – rekao je ministar Petriček.

Predsjednik Vlade Crne Gore i ministar vanjskih poslova Češke Republike su se saglasili da treba snažiti ekonomsku saradnju dviju država pogotovo putem kontakata privrednih komora.

Zaključeno je da je investiciona klima u Crnoj Gori povoljna i da Češka Republika vidi interes prvenstveno u turističkim projektima i u daljem razvoju i obnovi naše infrastrukture, pogotovo željezničke.

Na sastanku je bilo riječi i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana i Evrope u cjelini.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE