Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио чешког министра вањских послова Петричека: ЧР у потпуности подржава европски пут ЦГ и види простор за инвестиције првенствено у туризам и инфраструктуру

Предсједник Владе Душко Марковић примио је данас министра вањских послова Чешке Републике Томаша Петричека који борави у званичној посјети Црној Гори.

Констатовано је да су билатерални односи Црне Горе и Чешке Републике квалитетни и садржајни те да ће посјета министра Петричека нашој земљи дати међудржавним додатни подстицај.

Предсједник Марковић је изразио захвалност Црне Горе на континуираној подршци Чешке Републике током процеса приступања наше земље НАТО-у као и сада у процесу наше европске интеграције и залагању за европску перспективу држава Западног Балкана.

Министар Петричек је исказао пуну подршку своје земље Црној Гори као водећој држави процеса интеграције у Европску унију рекавши да Чешка Република храбри нашу земљу да настави посвећено спровођење реформи. Успјешне реформе, показао је и примјер Чешке Републике, директно воде економском расту и развоју по уласку у ЕУ – рекао је министар Петричек.

Предсједник Владе Црне Горе и министар вањских послова Чешке Републике су се сагласили да треба снажити економску сарадњу двију држава поготово путем контаката привредних комора.

Закључено је да је инвестициона клима у Црној Гори повољна и да Чешка Република види интерес првенствено у туристичким пројектима и у даљем развоју и обнови наше инфраструктуре, поготово жељезничке.

На састанку је било ријечи и о ситуацији у региону Западног Балкана и Европе у цјелини.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?