Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković doputovao u Baku, u zvaničnu posjetu Azerbejdžanu

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković doputovao u Baku, u zvaničnu posjetu Azerbejdžanu
Datum objave 23.06.2019 17:40 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Služba za odnose s javnošćuPredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković doputovao je u nedjelju popodne u Baku u višednevnu zvaničnu posjetu Republici Azerbejdžan na poziv predsjednika Kabineta ministara Novruza Mamadova.

Premijera Markovića je na Aerodromu „Hejdar Alijev“ dočekao uz najviše državne počasti potpredsjednik Kabineta ministara Azerbejdžana Ali Hasanov.

Premijer Marković će tokom posjete sastati sa visokim zvaničnicima Azerbejdžana i učestvovati u radu Poslovnog foruma Crna Gora – Azerbejdžan koji će okupiti predstavnike poslovne zajednice dviju država.

Posjeta predsjednika Markovića Republici Azerbejdžan biće prilika za dalju afirmaciju dobrih političkih odnosa dviju država i produbljivanje privrednih veza uključujući oblasti energetike, turizma, poljoprivrede, digitalizacije, obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Tokom posjete biće održana II sjednica Mješovite komisije za ekonomsku saradnju Crne Gore i Azerbejdžana kojom kopredsjedava ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Naša zemlja će na Poslovnom forumu Azerbejdžan – Crna Gora, koji zajedno organizuju Privredna komora Crne Gore i Azerbejdžanska fondacija za promociju izvoza i investicija – AZPROMO, promovisati Crnu Goru kao atraktivnu investicionu i turističku destinaciju.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE