Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijeri Marković i Mamadov: CG i Azerbejdžan se odlično razumiju i svojim politikama posješuju stabilnost regionâ Balkana i Centralne Azije

Premijeri Marković i Mamadov: CG i Azerbejdžan se odlično razumiju i svojim politikama posješuju stabilnost regionâ Balkana i Centralne Azije
Datum objave 24.06.2019 13:20 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednici vlada Crne Gore i Republike Azerbejdžan Duško Marković i Novruz Mamadov saglasili su se tokom zvaničnih razgovora vođenih u Bakuu da su odnosi dviju država veoma dobri i prijateljski, da ih karakteriše intenzivan politički dijalog i visok stepen razumijevanja uz kontinuirano jačanje saradnje u oblasti ekonomije te da vide zajednički interes u daljem intenziviranju ekonomske saradnje i u međusobonoj podršci na međunarodnom nivou.

„Crna Gora sa svojim skromnim potencijalom posvećano doprinosi miru i stabilnosti i podržava suverenost i nezavisnost partnerskih zemalja među kojima je i Azerbejdžan“ – rekao je na zvaničnim razgovorima premijer Duško Marković.

Premijeri su ocijenili da obje države danas uživaju blagodeti teško obnovljene nezavisnosti, da ih povezuje činjenica da je riječ o malim multietničkim i multikonfesionalnim državama koje, svaka u svom još uvijek nedovoljno stabilnom regionu, dobrosusjedskim odnosima i odlučnošću da sporove rješava mirnim putem značajno pospješuje saradnju unutar balkanske odnosno centralnoazijske regije i doprinosi svjetskom miru.

Predsjednik Marković je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Azerbejdžan, ulaganjem više stotina miliona eura u turistički kompleks Porto Novi jedan od najvećih investitora u našoj zemlji i pozvao premijera Mamadova da iduće godine posjeti Crnu Goru prilikom svečanog otvaranja ovog turističkog centra.

„Investicije iz Azerbejdžana doprinose ugledu i perspektivi naše dinamične ekonomije. Želim da se uspješna saradnja nastavi i proširi. Zadovoljstvo mi je što ste prihvatili da oduće godine posjetite Crnu Goru tim konkretnim povodom i da na licu mjesta vidimo i pokažemo kako dvije prijateljske države stvaraju zajedničkzu novu vrijednost na dobrobit građana“ – rekao je na sastanku premijer Marković.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE