Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијери Марковић и Мамадов: ЦГ и Азербејџан се одлично разумију и својим политикама посјешују стабилност регионâ Балкана и Централне Азије

Предсједници влада Црне Горе и Републике Азербејџан Душко Марковић и Новруз Мамадов сагласили су се током званичних разговора вођених у Бакуу да су односи двију држава веома добри и пријатељски, да их карактерише интензиван политички дијалог и висок степен разумијевања уз континуирано јачање сарадње у области економије те да виде заједнички интерес у даљем интензивирању економске сарадње и у међусобоној подршци на међународном нивоу.

„Црна Гора са својим скромним потенцијалом посвећано доприноси миру и стабилности и подржава сувереност и независност партнерских земаља међу којима је и Азербејџан“ – рекао је на званичним разговорима премијер Душко Марковић.

Премијери су оцијенили да обје државе данас уживају благодети тешко обновљене независности, да их повезује чињеница да је ријеч о малим мултиетничким и мултиконфесионалним државама које, свака у свом још увијек недовољно стабилном региону, добросусједским односима и одлучношћу да спорове рјешава мирним путем значајно поспјешује сарадњу унутар балканске односно централноазијске регије и доприноси свјетском миру.

Предсједник Марковић је изразио задовољство чињеницом да је Азербејџан, улагањем више стотина милиона еура у туристички комплекс Порто Нови један од највећих инвеститора у нашој земљи и позвао премијера Мамадова да идуће године посјети Црну Гору приликом свечаног отварања овог туристичког центра.

„Инвестиције из Азербејџана доприносе угледу и перспективи наше динамичне економије. Желим да се успјешна сарадња настави и прошири. Задовољство ми је што сте прихватили да одуће године посјетите Црну Гору тим конкретним поводом и да на лицу мјеста видимо и покажемо како двије пријатељске државе стварају заједничкзу нову вриједност на добробит грађана“ – рекао је на састанку премијер Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?