Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministar Bogdanović-direktorka Tompson Flores: Ostvaren napredak u implementaciji Konvencije o zaštiti svjetske prirodne i kulturne baštine

Ministar Bogdanović-direktorka Tompson Flores: Ostvaren napredak u implementaciji Konvencije o zaštiti svjetske prirodne i kulturne baštine
Datum objave 25.06.2019 13:49 | Autor Ministarstvo kulture | Izvor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Na marginama Ministarskog sastanka posvećenog projektu obnove bivšeg Jugoslovenskog paviljona u Državnom muzeju Aušvic Birkenau, koji je održan na Cetinju, upriličen je susret ministra Bogdanovića i direktorice UNESCO Regionalnog biroa za nauku i kulturu u Evropi iz Venecije, Anom Luizom Thompson Flores.

Na sastanku je iskazano zadovoljstvo povodom napretka Crne Gore u implementaciji Konvencije o zaštiti svjetske prirodne i kulturne baštine, te razgovarano o daljem unapređenju standarda po ovom pitanju, ali i po pitanju ostalih UNESCO konvencija koje je Crna Gora potvrdila.

MKU

Direktorica Thompson Flores je iskazala zadovoljstvo povodom njene prve posjete Crnoj Gori, te najavila narednu posjetu u septembru, kada će detaljnije sagledati institucionalni i pravni okvir države u odnosu na pomenutu Konvenciju, ali i imati priliku i za terenski obilazak.

Ministar Bogdanović je zahvalio na višedecenijskoj podršci UNESCO biroa iz Venecije u implementaciji međunarodnih standarda, programa i projekata u Crnoj Gori. Posebno je istakao zahvalnost Antena kancelariji UNESCO u Sarajevu koja u kontinuitetu pomaže ne samo Crnoj Gori, već i svim državama regiona. On je takođe istakao spremnost Crne Gore da nastavi dalje unapređenje saradnje i primjene svih relevantnih standarda.

MINISTARSTVO KULTURE