Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић-директорка Томпсон Флорес: Остварен напредак у имплементацији Конвенције о заштити свјетске природне и културне баштине

Објављено: 25.06.2019. 19:49 Аутор: Министарство културе
На маргинама Министарског састанка посвећеног пројекту обнове бившег Југословенског павиљона у Државном музеју Аушвиц Биркенау, који је одржан на Цетињу, уприличен је сусрет министра Богдановића и директорице УНЕСЦО Регионалног бироа за науку и културу у Европи из Венеције, Аном Луизом Тхомпсон Флорес.

На састанку је исказано задовољство поводом напретка Црне Горе у имплементацији Конвенције о заштити свјетске природне и културне баштине, те разговарано о даљем унапређењу стандарда по овом питању, али и по питању осталих УНЕСЦО конвенција које је Црна Гора потврдила.

MKU

Директорица Тхомпсон Флорес је исказала задовољство поводом њене прве посјете Црној Гори, те најавила наредну посјету у септембру, када ће детаљније сагледати институционални и правни оквир државе у односу на поменуту Конвенцију, али и имати прилику и за теренски обилазак.

Министар Богдановић је захвалио на вишедеценијској подршци УНЕСЦО бироа из Венеције у имплементацији међународних стандарда, програма и пројеката у Црној Гори. Посебно је истакао захвалност Антена канцеларији УНЕСЦО у Сарајеву која у континуитету помаже не само Црној Гори, већ и свим државама региона. Он је такође истакао спремност Црне Горе да настави даље унапређење сарадње и примјене свих релевантних стандарда.









МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?