Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Значајно унаприједити експертизу стручњака у области заштите културне баштине

Објављено: 10.11.2018. 20:15 Аутор: МКУ

Министар културе Црне Горе, Александар Богдановић, сусрео се данас на Цетињу са предсједником ИЦОМОС-а, Тосхиyуки Коно и предсједницом Националног комитета ИЦОМОС Аустрије, Царолине Јäгер-Клеин. 

MKU

Тема састанка било је унапређење сарадње у области очувања културног насљеђа. Оцијењено је да Црна Гора посједује изузетно богатство културних слојева, о чему свједочи чињеница да већ има 4 уписа на Листу свјетске баштине УНЕСЦО. Саговорници су истакли и значај унапређења експертизе стручњака који дјелују у области заштите културне баштине. 

Министар Богдановић је посебно нагласио значај подршке ИЦОМОС-а и УНЕСЦО у овој области, посебно се осврћући на важну улогу предстојеће радионице за израду ХИА (Процјена утицаја на баштину), те на јубилеј 40 година уписа Природног и културно-историјског подручја Котора на УНЕСЦО листу, који ће се обиљежити наредне године. Саговорници су се сложили да тај јубилеј треба искористити за додатно унапређење сарадње.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?