Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković i britanski državni sekretar za odbranu Kurzon: CG se dokazala kao pouzdana članica NATO-a, prvo slijetanje savezničkih aviona u CG dokaz je partnerstva sa UK

Objavljeno: 26.06.2019. 18:06 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i državni sekretar za odbranu Ujedinjenog Kraljevstva lord Hau Frederik Ričard Pen Kurzon ocijenili su da se Crna Gora u kratkom razdoblju članstva u NATO-u dokazala kao pouzdana i odgovorna članica Alijanse koja dijeli vrijednosti sa državama partnerima.

Premijer se nakon zajedničkog obilaska dva Eurofajtera Tajfuna Kraljevskog vazduhoplovstva, koja su juče sletjela u na vojni aerodrom „Knjaz Danilo“ u Podgorici, zahvalio državnom sekretaru za odbranu Kurzonu na podršci Ujedinjenog Kraljevstva rekavši da prvo slijetanje savezničkih borbenih aviona u Crnu Goru vidi kao dokaz čvrstih i stabilnih međudržavnih odnosa Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva.

„Dolazak ovih aviona nije samo simbolika nego suštinska potvrda da je Crna Gora, iako jedna od najmanjih članica Alijanse, i te kako vidljiva unutar NATO-a i da se ona doživljava kao država-partner“ – rekao je predsjednik Marković.

Premijer je informisao sagovornika o strateškim ciljevima i rezultatima Vladinih politika ocijenivši da naš impozantan privredni rast i ekonomski uspjesi predstavljaju, među ostalim, i posljedicu našeg članstva u NATO-u.

Predsjednik Vlade Crne Gore i državni sekretar za odbranu Ujedinjenog Kraljevstva razmijenili su mišljenja o situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?