Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и британски државни секретар за одбрану Курзон: ЦГ се доказала као поуздана чланица НАТО-а, прво слијетање савезничких авиона у ЦГ доказ је партнерства са УК

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић и државни секретар за одбрану Уједињеног Краљевства лорд Хау Фредерик Ричард Пен Курзон оцијенили су да се Црна Гора у кратком раздобљу чланства у НАТО-у доказала као поуздана и одговорна чланица Алијансе која дијели вриједности са државама партнерима.

Премијер се након заједничког обиласка два Еурофајтера Тајфуна Краљевског ваздухопловства, која су јуче слетјела у на војни аеродром „Књаз Данило“ у Подгорици, захвалио државном секретару за одбрану Курзону на подршци Уједињеног Краљевства рекавши да прво слијетање савезничких борбених авиона у Црну Гору види као доказ чврстих и стабилних међудржавних односа Црне Горе и Уједињеног Краљевства.

„Долазак ових авиона није само симболика него суштинска потврда да је Црна Гора, иако једна од најмањих чланица Алијансе, и те како видљива унутар НАТО-а и да се она доживљава као држава-партнер“ – рекао је предсједник Марковић.

Премијер је информисао саговорника о стратешким циљевима и резултатима Владиних политика оцијенивши да наш импозантан привредни раст и економски успјеси представљају, међу осталим, и посљедицу нашег чланства у НАТО-у.

Предсједник Владе Црне Горе и државни секретар за одбрану Уједињеног Краљевства размијенили су мишљења о ситуацији у региону Западног Балкана.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?