Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Počela kampanja Crna Gora u NATO-u: Članstvo u Alijansi donijelo je Crnoj Gori bezbjednost

Počela kampanja Crna Gora u NATO-u: Članstvo u Alijansi donijelo je Crnoj Gori bezbjednost
Datum objave 14.07.2019 11:42 | Autor KOMUNIKACIONI TIM INTERRESORNE KOMISIJE SAVJETA CRNE GORE ZA NATO

Ispis Štampaj stranicu


Komunikacioni tim Interresorne komisije Savjeta za NATO pokrenuo je danas medijsku kampanju čiji je cilj unapređenje informisanja javnosti o svim aspektima članstva Crne Gore u Sjevernoatlantskoj alijansi.

Višemjesečna kampanja koncipirana je u skladu sa Komunikacionon strategijom – Crna Gora članica NATO-a za period do 2020. godine, koju je Vlada Crne Gore usvojila 28. juna prošle godine i u partnerstvu sa NATO-m i sa stručnjacima Vlade Ujedinjenog Kraljevstva sa kojom je Vlada Crne Gore partnerski izradila prvu Komunikacionu strategiju.

Komunikacioni tim će u partnerstvu sa zainteresovanim medijima i nevladinim organizacijama tokom trajanja kampanje otvarati teme u vezi sa članstvom naše zemlje u NATO-u koje su od interesa za javnost.

Istraživanje javnog mnijenja koje je sprovedeno uoči izrade Komunikacione strategije Crna Gora članica NATO-a za period do 2020. godine kao i istraživanja sprovedena u okviru pripreme kampanje koja su u istom terminu sprovele dvije specijalizovane agencije pokazala su da se većina građana Crne Gore osjeća bezbjedno kako u svom okruženju, tako i generalno u Crnoj Gori.

Takođe, više građana Crne Gore danas se osjeća bezbjednije nego što se osjećalo prije nego što je naša zemlja postala članica NATO-a.

Iako su građani podijeljeni u pitanju osjećaja bezbjednosti nešto veći udio građana Crne Gore vjeruje da je Crna Gora danas bezbjednija nego što je to bila prije 10 godina.

Oni građani Crne Gore koji su protiv NATO-a kažu da je naša zemlja „trebalo da bude neutralna“. Međutim, gotovo polovina onih koji to smatraju (45%) ne zna da navede ni jednu neutralnu državu u Evropi. Navode kao neutralne neke zemlje koje su osnivači NATO-a (Norveška) ili koje su članice (Slovenija).

I zagovornici i protivnici članstva Crne Gore u NATO-u dijele stav da je ključni aspekat članstva bezbjednost naše zemlje.

Više građana smatra, pokazala su istraživanja, da je članstvo naše zemlje u NATO-u doprinijelo regionalnoj bezbjednosti nego da nije. Opao je broj građana Crne Gore koji smatraju da članstvo Crne Gore u NATO-u ne doprinosi regionalnoj bezbjednosti.

FOTO I VIDEO MATERIJAL DOSTUPAN JE I BIĆE DOSTUPAN TOKOM KAMPANJE NA SVIM KANALIMA VLADE CRNE GORE

Youtube link današnjeg video materijala: https://youtu.be/fRH5_vgRQIU

TWITTER CG: @VladaCG

TWITTER ENG: @MeGovernment

FACEBOOK: @VladaCrneGore

INSTAGRAM: @vlada_cg

KOMUNIKACIONI TIM INTERRESORNE KOMISIJE SAVJETA CRNE GORE ZA NATO