Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Почела кампања Црна Гора у НАТО-у: Чланство у Алијанси донијело је Црној Гори безбједност

Комуникациони тим Интерресорне комисије Савјета за НАТО покренуо је данас медијску кампању чији је циљ унапређење информисања јавности о свим аспектима чланства Црне Горе у Сјеверноатлантској алијанси.

Вишемјесечна кампања конципирана је у складу са Комуникационон стратегијом – Црна Гора чланица НАТО-а за период до 2020. године, коју је Влада Црне Горе усвојила 28. јуна прошле године и у партнерству са НАТО-м и са стручњацима Владе Уједињеног Краљевства са којом је Влада Црне Горе партнерски израдила прву Комуникациону стратегију.

Комуникациони тим ће у партнерству са заинтересованим медијима и невладиним организацијама током трајања кампање отварати теме у вези са чланством наше земље у НАТО-у које су од интереса за јавност.

Истраживање јавног мнијења које је спроведено уочи израде Комуникационе стратегије Црна Гора чланица НАТО-а за период до 2020. године као и истраживања спроведена у оквиру припреме кампање која су у истом термину спровеле двије специјализоване агенције показала су да се већина грађана Црне Горе осјећа безбједно како у свом окружењу, тако и генерално у Црној Гори.

Такође, више грађана Црне Горе данас се осјећа безбједније него што се осјећало прије него што је наша земља постала чланица НАТО-а.

Иако су грађани подијељени у питању осјећаја безбједности нешто већи удио грађана Црне Горе вјерује да је Црна Гора данас безбједнија него што је то била прије 10 година.

Они грађани Црне Горе који су против НАТО-а кажу да је наша земља „требало да буде неутрална“. Међутим, готово половина оних који то сматрају (45%) не зна да наведе ни једну неутралну државу у Европи. Наводе као неутралне неке земље које су оснивачи НАТО-а (Норвешка) или које су чланице (Словенија).

И заговорници и противници чланства Црне Горе у НАТО-у дијеле став да је кључни аспекат чланства безбједност наше земље.

Више грађана сматра, показала су истраживања, да је чланство наше земље у НАТО-у допринијело регионалној безбједности него да није. Опао је број грађана Црне Горе који сматрају да чланство Црне Горе у НАТО-у не доприноси регионалној безбједности.

ФОТО И ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ ДОСТУПАН ЈЕ И БИЋЕ ДОСТУПАН ТОКОМ КАМПАЊЕ НА СВИМ КАНАЛИМА ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Yоутубе линк данашњег видео материјала: хттпс://yоуту.бе/фРХ5_вгРQИУ

ТWИТТЕР ЦГ: @ВладаЦГ

ТWИТТЕР ЕНГ: @МеГовернмент

ФАЦЕБООК: @ВладаЦрнеГоре

ИНСТАГРАМ: @влада_цг

КОМУНИКАЦИОНИ ТИМ ИНТЕРРЕСОРНЕ КОМИСИЈЕ САВЈЕТА ЦРНЕ ГОРЕ ЗА НАТО
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?