Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministar Nuhodžić u Igalu sa policajcima iz zajedničke patrole CG, Srb i HR: Vaš timski rad uliva povjerenje turistima i doprinosi većoj bezbjednosti CG

Ministar Nuhodžić u Igalu sa policajcima iz zajedničke patrole CG, Srb i HR: Vaš timski rad uliva povjerenje turistima i doprinosi većoj bezbjednosti CG
Datum objave 20.07.2019 13:55 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić razgovarao je danas u Igalu sa policajcima iz Srbije i Hrvatske koji zajedno sa našom policijom već sedam godina patroliraju u crnogorskim turističkim centrima tokom sezone.

„Vaše zajedničke patrole uilivaju povjerenje onima koji dođu iz vaših država. To je dobra stvar“ – rekao je ministar u razgovoru sa policajcima.

Policajci iz država naših susjeda rekli su ministru da su zadovoljni tretmanom građana Crne Gore i turista.

U projektu koji je pokrenut 2012. godine Policija Crne Gore domaćin je kolegama iz šest država – Italije, Hrvatske, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije i Rumunije tokom turističke sezone.

Policajci u zajedničkim patrolama kroz direktan kontakt sa svojim državljanima, u značajnoj mjeri doprinose njihovom osjećaju sigurnosti, što pozitivno utiče na percepciju rada policije i, ujedno, potvrđuje činjenicu da je Crna Gora ne samo atraktivna turistička destinacija već i bezbjedna država.

Ministar je ukazao da Crnogorska policija pridaje poseban značaj ovom obliku međunarodne saradnje koji pokazuje da smo izgradili snažne profesionalne i prijateljske veze sa partnerskim policijskim službama iz regiona i Evrope.

„Na ovaj način dodatno učvršćujemo temelje dalje intenzivne i bliske komunikacije i koordinacije u suprotstavljanju globalnim bezbjednosnim izazovima. Bezbjednost je jedan od brendova crnogorskog turizma i Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije ulažu maksimalne napore kako bi rezultate koje smo postigli na tom polju dodatno unapređivali, jer je činjenica da iz godine u godinu ostvarujemo sve veći napredak“ – rekao je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić u Igalu u razgovoru sa policajcima iz zajedničke patrole Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE