Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић у Игалу са полицајцима из заједничке патроле ЦГ, Срб и ХР: Ваш тимски рад улива повјерење туристима и доприноси већој безбједности ЦГ

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић разговарао је данас у Игалу са полицајцима из Србије и Хрватске који заједно са нашом полицијом већ седам година патролирају у црногорским туристичким центрима током сезоне.

„Ваше заједничке патроле уиливају повјерење онима који дођу из ваших држава. То је добра ствар“ – рекао је министар у разговору са полицајцима.

Полицајци из држава наших сусједа рекли су министру да су задовољни третманом грађана Црне Горе и туриста.

У пројекту који је покренут 2012. године Полиција Црне Горе домаћин је колегама из шест држава – Италије, Хрватске, Србије, Албаније, Сјеверне Македоније и Румуније током туристичке сезоне.

Полицајци у заједничким патролама кроз директан контакт са својим држављанима, у значајној мјери доприносе њиховом осјећају сигурности, што позитивно утиче на перцепцију рада полиције и, уједно, потврђује чињеницу да је Црна Гора не само атрактивна туристичка дестинација већ и безбједна држава.

Министар је указао да Црногорска полиција придаје посебан значај овом облику међународне сарадње који показује да смо изградили снажне професионалне и пријатељске везе са партнерским полицијским службама из региона и Европе.

„На овај начин додатно учвршћујемо темеље даље интензивне и блиске комуникације и координације у супротстављању глобалним безбједносним изазовима. Безбједност је један од брендова црногорског туризма и Министарство унутрашњих послова и Управа полиције улажу максималне напоре како би резултате које смо постигли на том пољу додатно унапређивали, јер је чињеница да из године у годину остварујемо све већи напредак“ – рекао је министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић у Игалу у разговору са полицајцима из заједничке патроле Црне Горе, Хрватске и Србије.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?