Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović u GO Golubovci: Partnerski nastavljamo realizaciju razvojnih projekata od interesa građana

Objavljeno: 26.07.2019. 18:29 Autor: MPRR

MPRRMPRR

Tokom radne posjete Gradskoj opštini Golubovci, gdje je na terenu predstavio ohrabrujuće rezultate podrške Vlade biljnoj proizvodnji, naročito povrtarstvu i ratarstvu, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović sa saradnicima održao je i poseban sastanak sa predstavnicima GO Golubovci na čelu sa Tanjom Stajović.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnim Vladinim politikama koje su usmjerene na dalji razvoj biznisa, naročito poljoprivredne proizvodnje i preduzetništva, otvaranje novih radnih mjesta i unapređenje infrastrukture i uopšte uslova za život i rad stanovništva na ovom  području.  

Zajednički je konstatovano da se u proteklom periodu dosta radilo i postiglo, ali da se zajednički moraju iskoristiti nove šanse i valorizovati značajni potencijali ovog područja, posebno u poljoprivredi.

Potpredsjednik Simović je posebno izrazio zadovoljstvo efektima Vladinih kapitalnih razvojnih projekata, kakvi su izgradnja novog bulevara od Podgorice do Golubovaca i srednje stručne škole koja će ove jeseni primiti prvu generaciju učenika, u koje je uloženo više od 10 miliona eura investicija.

Potpredsjednik Simović i predsjednica gradske opštine Tanja Stajović izrazili su obostrano zadovoljstvo rezultatima bespovratne podrške Vlade poljoprivrednoj proizvodnji na ovom području, naročito u dijelu povrtarstva i cijele biljne proizvodnje, gdje su proizvođači sa ovog područja izrazili veliko intersovanje i ostvarili značajnu podršku. To je, kako je ocijenjeno unaprijedilo konkurentnost proizvođača i pozitivno uticalo i na stabilnost cijena i sigurnost plasmana našim vrijednim poljoprivrednicima. S obzirom da vremenski uslovi u maju nijesu išli na ruku proizvođačima, sa zadovoljstvom je konstatovano da su naši povrtari i ratari imali jednu uspješnu sezonu. Simović je istakao posebno važnim da se uspjelo uočiti i stabilizovati tržište ovih proizvoda i da su ovogodišnje cijene zadovoljavajuće za proizvođače

Vlada će dati 50.000 eura za nasipanje puteva, očekuje se podrška građevinskih firmi 

Jedna od tema bila je aktuelna pojačana kontrola vodotoka u cilju eliminisanja nelegalne eksploatacije šljunka i pijeska u donjem toku Morače. Potpredsjednik Simović je pozvao predstavnike gradske opštine da se angažovanije uključe u napore Koordinacionog tima, a u okviru mogućnosti za efikasniju kontrolu koje je Vlada stvorila prenošenjem nadležnosti i na komunalnu policiju i inspekciju.  

Potpredsjednik Simović je saopštio da će Ministarstvo podržati nasipanje lokalnih puteva u iznosu od 50.000 eura i iskazao očekivanje da će, firme koje se na području ove opštine bave regulacijom vodotoka Morače, kao izraz društvene odgovornosti, pokazati spremnost da daju značajan doprinos za realizaciju ove važne akcije za kvalitet života i rada građana na području ove gradske opštine.

Predsjednica GO Tanja Stajović istakla je da planiraju kreiranje mjera lokalnog Agrobudžeta koji bi, uz veliku podršku Ministarstva, imao dodatni efekat.


PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?