Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе Милутин Симовић у ГО Голубовци: Партнерски настављамо реализацију развојних пројеката од интереса грађана

Објављено: 26.07.2019. 18:29 Аутор: МПРР

MPRRMPRR

Током радне посјете Градској општини Голубовци, гдје је на терену представио охрабрујуће резултате подршке Владе биљној производњи, нарочито повртарству и ратарству, потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић са сарадницима одржао је и посебан састанак са представницима ГО Голубовци на челу са Тањом Стајовић.

На састанку је било ријечи о актуелним Владиним политикама које су усмјерене на даљи развој бизниса, нарочито пољопривредне производње и предузетништва, отварање нових радних мјеста и унапређење инфраструктуре и уопште услова за живот и рад становништва на овом  подручју.  

Заједнички је констатовано да се у протеклом периоду доста радило и постигло, али да се заједнички морају искористити нове шансе и валоризовати значајни потенцијали овог подручја, посебно у пољопривреди.

Потпредсједник Симовић је посебно изразио задовољство ефектима Владиних капиталних развојних пројеката, какви су изградња новог булевара од Подгорице до Голубоваца и средње стручне школе која ће ове јесени примити прву генерацију ученика, у које је уложено више од 10 милиона еура инвестиција.

Потпредсједник Симовић и предсједница градске општине Тања Стајовић изразили су обострано задовољство резултатима бесповратне подршке Владе пољопривредној производњи на овом подручју, нарочито у дијелу повртарства и цијеле биљне производње, гдје су произвођачи са овог подручја изразили велико интерсовање и остварили значајну подршку. То је, како је оцијењено унаприједило конкурентност произвођача и позитивно утицало и на стабилност цијена и сигурност пласмана нашим вриједним пољопривредницима. С обзиром да временски услови у мају нијесу ишли на руку произвођачима, са задовољством је констатовано да су наши повртари и ратари имали једну успјешну сезону. Симовић је истакао посебно важним да се успјело уочити и стабилизовати тржиште ових производа и да су овогодишње цијене задовољавајуће за произвођаче

Влада ће дати 50.000 еура за насипање путева, очекује се подршка грађевинских фирми 

Једна од тема била је актуелна појачана контрола водотока у циљу елиминисања нелегалне експлоатације шљунка и пијеска у доњем току Мораче. Потпредсједник Симовић је позвао представнике градске општине да се ангажованије укључе у напоре Координационог тима, а у оквиру могућности за ефикаснију контролу које је Влада створила преношењем надлежности и на комуналну полицију и инспекцију.  

Потпредсједник Симовић је саопштио да ће Министарство подржати насипање локалних путева у износу од 50.000 еура и исказао очекивање да ће, фирме које се на подручју ове општине баве регулацијом водотока Мораче, као израз друштвене одговорности, показати спремност да дају значајан допринос за реализацију ове важне акције за квалитет живота и рада грађана на подручју ове градске општине.

Предсједница ГО Тања Стајовић истакла је да планирају креирање мјера локалног Агробуџета који би, уз велику подршку Министарства, имао додатни ефекат.


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?