Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministri Hrapović i Nuhodžić obišli povrijeđene iz udesa u Pljevljima: Svi zbrinuti i dobro se osjećaju

Ministri Hrapović i Nuhodžić obišli povrijeđene iz udesa u Pljevljima: Svi zbrinuti i dobro se osjećaju
Datum objave 29.07.2019 16:24 | Autor Ministarstvo zdravlja | Izvor: Ministarstvo zdravlja

Ispis Štampaj stranicu


Ministar zdravlja, dr Kenan Hrapović i ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, obišli su povrijeđene putnike iz udesa koji se sinoć dogodio u Pljevljima, na putu Pljevlja Đurđevića Tara.

Ministar Hrapović je kazao da se svi povrijeđeni, koji se nalaze u pljevaljskoj opštoj bolnici, dobro osjećaju i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno.

Ministarstvo zdravlja Ministarstvo zdravlja 

„Sinoć nakon udesa u pljevaljsku Hitnu pomoć primljen je 41 pacijent, četiri pacijenta su tokom noći transportovana u Srbiju. Prema dostupnim informacijama, tri pacijenta se nalaze u bolnici u Prijepolju, dok je pacijentkinja sa težim povredama iz užičke bolnice transportovana u Klinički centar Srbije.

Takođe, najteže povrijeđeni iz udesa, državljanin Crne Gore 1986. godište je transportovan u Klinički centar Crne Gore, uspješno je operisan i dobrog je zdravstvenog stanja, kazao je Hrapović.

Hrapović je kazao da je pljevaljsko zdravstvo sinoć bilo na visini zadatka, te da su svi zaposleni na čelu sa vršiocem dužnosti direktora dr Erduanom Lalovićem položili ispit iz humanosti i profesionalne odgovornosti.

Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić izrazio je žaljenje zbog saobraćajne nesreće koja se sinoć dogodila u blizini Pljevalja, ali i zadovoljstvo zbog činjenice da su izbjegnute tragične posljedice sa smrtnim ishodom.

„Želim da pohvalim aktivnosti službenika policije, Službe zaštite i spašavanja i naravno službe Hitne pomoći. S ovim događajem pokazalo se na djelu da su sve službe, brzo i snihronizovano reagovale, tako da su svi povrijeđeni dobili brzu i neophodnu medicinsku pomoć“ kazao je Nuhodžić.

Ministar unutrašnjih poslova se zahvalio kolegama i policiji Srbije na kooperativnosti prilikom transporta zbrinjavanja ugroženih iz saobraćajne nezgode, kao i na aktivnosti oslobađanja saobraćajnica na tom putu kako ne bi bile usporene neophodne aktivnosti.

Ministarstvo zdravlja Ministarstvo zdravlja

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović zahvalio se svim građanima Pljevalja, koji su, kako je kazao, sinoć položili ispit humanosti.

„Želim da zahvalim svim Pljevljacima koji su se sinoć, čuvši sirene, samoinicijativno organizovali i pritekli u pomoć kako policajcima, tako i ovdje medicinskom osoblju. Profesionalne službe su takođe sinoć pokazale da su na visini zadatka i da kada je najteže, onda rade najpožrtvovanije i najsinhronizovanije.“, poručio je Golubović.

Golubović je kazao i da će Opština Pljevlja, nakon ljekarske opservacije i otpusta, obezbijediti prevoz za sve povrijeđena koji žele da nastave putovanje.

Vršilac dužnosti direktora pljevaljske bolnise, dr Erduan Lalović, kazao da je prijem unesrećenih iz saobraćajnog udesa tekao kako treba i da su svi zaposleni pokazali visok stepen požrtvovanosti.

„Najteži pacijenti su sanitetskim vozilima, koja su već bila spremna transportovani u druge klinučke ustanove na dalje liječenje.“

Dr Lalović je kazao da se redovno iz regionalnih centra informiše o zdravstvenom stanju povrijeđenih i da je situacija u potpunosti pod kontrolom.

Ministarstvo zdravlja / Ministarstvo unutrašnjih poslova