Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министри Храповић и Нухоџић обишли повријеђене из удеса у Пљевљима: Сви збринути и добро се осјећају

Објављено: 29.07.2019. 22:24 Аутор: Министарство здравља

Министар здравља, др Кенан Храповић и министар унутрашњих послова, Мевлудин Нухоџић, обишли су повријеђене путнике из удеса који се синоћ догодио у Пљевљима, на путу Пљевља Ђурђевића Тара.

Министар Храповић је казао да се сви повријеђени, који се налазе у пљеваљској општој болници, добро осјећају и да је њихово здравствено стање стабилно.

Ministarstvo zdravlja Ministarstvo zdravlja

„Синоћ након удеса у пљеваљску Хитну помоћ примљен је 41 пацијент, четири пацијента су током ноћи транспортована у Србију. Према доступним информацијама, три пацијента се налазе у болници у Пријепољу, док је пацијенткиња са тежим повредама из ужичке болнице транспортована у Клинички центар Србије.

Такође, најтеже повријеђени из удеса, држављанин Црне Горе 1986. годиште је транспортован у Клинички центар Црне Горе, успјешно је оперисан и доброг је здравственог стања, казао је Храповић.

Храповић је казао да је пљеваљско здравство синоћ било на висини задатка, те да су сви запослени на челу са вршиоцем дужности директора др Ердуаном Лаловићем положили испит из хуманости и професионалне одговорности.

Министар унутрашњих послова, Мевлудин Нухоџић изразио је жаљење због саобраћајне несреће која се синоћ догодила у близини Пљеваља, али и задовољство због чињенице да су избјегнуте трагичне посљедице са смртним исходом.

„Желим да похвалим активности службеника полиције, Службе заштите и спашавања и наравно службе Хитне помоћи. С овим догађајем показало се на дјелу да су све службе, брзо и снихронизовано реаговале, тако да су сви повријеђени добили брзу и неопходну медицинску помоћ“ казао је Нухоџић.

Министар унутрашњих послова се захвалио колегама и полицији Србије на кооперативности приликом транспорта збрињавања угрожених из саобраћајне незгоде, као и на активности ослобађања саобраћајница на том путу како не би биле успорене неопходне активности.

Ministarstvo zdravlja Ministarstvo zdravlja

Предсједник Општине Пљевља Игор Голубовић захвалио се свим грађанима Пљеваља, који су, како је казао, синоћ положили испит хуманости.

„Желим да захвалим свим Пљевљацима који су се синоћ, чувши сирене, самоиницијативно организовали и притекли у помоћ како полицајцима, тако и овдје медицинском особљу. Професионалне службе су такође синоћ показале да су на висини задатка и да када је најтеже, онда раде најпожртвованије и најсинхронизованије.“, поручио је Голубовић.

Голубовић је казао и да ће Општина Пљевља, након љекарске опсервације и отпуста, обезбиједити превоз за све повријеђена који желе да наставе путовање.

Вршилац дужности директора пљеваљске болнисе, др Ердуан Лаловић, казао да је пријем унесрећених из саобраћајног удеса текао како треба и да су сви запослени показали висок степен пожртвованости.

„Најтежи пацијенти су санитетским возилима, која су већ била спремна транспортовани у друге клинучке установе на даље лијечење.“

Др Лаловић је казао да се редовно из регионалних центра информише о здравственом стању повријеђених и да је ситуација у потпуности под контролом.

Министарство здравља / Министарство унутрашњих послова

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?