Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković i Kovačević obišli radove na izgradnji zgrade u Danilovgradu

Objavljeno: 27.08.2019. 20:31 Autor: mod
Ministar odbrane mr Predrag Bošković i predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević, sa saradnicima, obišli su danas stambenu zgradu u Danilovgradu na Rsojevici, namijenjenu zaposlenima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

“Siguran sam da ćemo već do kraja godine imati zgradu pod krovom, a tokom iduće godine krenuti u te zanatske fine radove, da bi tokom ljeta ili najkasnije u septembru imali zgradu spremnu za useljenje”, poručio je ministar Bošković. On je kazao da su tokom gradnje otkrivene značajne kaverne, te su uključeni geolozi i speleolozi, ali i da se u jednom veoma kratkom vremenskom periodu sve to saniralo, izašlo iz zemljanih radova i da se sada može krenuti u intenzivniju izgradnju.

mod

„Prije par godina, kada smo razgovarali sa sindikatima o tome šta je ključni nedostatak da bi sistem funkcionisao na najbolji mogući način, jedan od osnovnih i praktično jedini pravi problem bila je stambena problematika. Onda smo zajedno sa predstavnicima Sindikata formirali Stambenu zadrugu Odbrana i na taj način krenuli u rješavanje ovog problema“, rekao je ministar Bošković . On je kazao da je Ministarstvo zainteresovano za zajedničku saradnju sa Opštinom Danilovgrad, odnosno da jedan dio stanova bude opredijeljen za potrebe te lokalne samouprave.

mod

„Ono što mogu danas najaviti je da je ovo prvi projekat, a da u idućoj godini krećemo sa dva nova projekta, kada je u pitanju rješavanje stambenih potreba zaposlenih u Vojsci i Ministarstvu. Planirana je izgradnja stambene zgrade u Nikšiću i Baru za pripadnike Vojske Crne Gore i Ministarstva odbrane“, naveo je Bošković.

Predsjednica opštine Danilovgrad Zorica Kovačević izrazila je zadovoljstvo saradnjom lokalne samouprave i Ministarstva odbrane ističući da je ovaj projekat, u periodu poslije rata, jedan od najvećih projekata stambene izgradnje u Danilovgradu. ''Ovdje smo kako bi se uvjerili da radovi teku veoma dobro. Lokalna samouprava će biti partner i podrška kako izvođaču radova, tako i Ministarstvu odbrane i Sindikatu Vojske Crne Gore pri rješavanju određenih priključaka struje, vode, atmosferske kanalizacije, putne infrastrukture. Radujemo se što ćemo dobiti jedan ovakav savremeni i kvalitetan objekat koji se gradi po najvećim standardima, za naše buduće sugrađane i ponosni smo što ćemo dobiti toliko porodica u našem gradu.”

mod

Izvršni direktor stambene zadruge “Odbrana” Mladen Burić kazao je da je za saniranje tla utrošeno preko 110t željeza i 800 kubika betona i istakao da “dinamika radova koja je je pred nama daje za pravo da, pored svih teškoća kroz koje smo prošli oko nestabilnog tla, negdje krajem ljeta, odnosno jesen iduće godine, očekujemo da će biti useljiva ova stambena zgrada”.

mod

Izgradnja zgrade na lokaciji Rsojevica, na ulazu u Danilovgrad i u neposrednoj blizini kasarne „Milovan Šaranović“, počela je u decembru 2018. godine. Investitor objekta je stambena zadruga „Odbrana”, koju su formirali Sindikat VCG I Ministarstvo odbrane. Vrijednost projekta je oko 5,5 miliona eura. 

mod

Ministarstvo odbrane
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?