Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић и Ковачевић обишли радове на изградњи зграде у Даниловграду

Објављено: 27.08.2019. 20:31 Аутор: мод
Министар одбране мр Предраг Бошковић и предсједница Општине Даниловград Зорица Ковачевић, са сарадницима, обишли су данас стамбену зграду у Даниловграду на Рсојевици, намијењену запосленима у Министарству одбране и Војсци Црне Горе.

“Сигуран сам да ћемо већ до краја године имати зграду под кровом, а током идуће године кренути у те занатске фине радове, да би током љета или најкасније у септембру имали зграду спремну за усељење”, поручио је министар Бошковић. Он је казао да су током градње откривене значајне каверне, те су укључени геолози и спелеолози, али и да се у једном веома кратком временском периоду све то санирало, изашло из земљаних радова и да се сада може кренути у интензивнију изградњу.

mod

„Прије пар година, када смо разговарали са синдикатима о томе шта је кључни недостатак да би систем функционисао на најбољи могући начин, један од основних и практично једини прави проблем била је стамбена проблематика. Онда смо заједно са представницима Синдиката формирали Стамбену задругу Одбрана и на тај начин кренули у рјешавање овог проблема“, рекао је министар Бошковић . Он је казао да је Министарство заинтересовано за заједничку сарадњу са Општином Даниловград, односно да један дио станова буде опредијељен за потребе те локалне самоуправе.

mod

„Оно што могу данас најавити је да је ово први пројекат, а да у идућој години крећемо са два нова пројекта, када је у питању рјешавање стамбених потреба запослених у Војсци и Министарству. Планирана је изградња стамбене зграде у Никшићу и Бару за припаднике Војске Црне Горе и Министарства одбране“, навео је Бошковић.

Предсједница општине Даниловград Зорица Ковачевић изразила је задовољство сарадњом локалне самоуправе и Министарства одбране истичући да је овај пројекат, у периоду послије рата, један од највећих пројеката стамбене изградње у Даниловграду. ''Овдје смо како би се увјерили да радови теку веома добро. Локална самоуправа ће бити партнер и подршка како извођачу радова, тако и Министарству одбране и Синдикату Војске Црне Горе при рјешавању одређених прикључака струје, воде, атмосферске канализације, путне инфраструктуре. Радујемо се што ћемо добити један овакав савремени и квалитетан објекат који се гради по највећим стандардима, за наше будуће суграђане и поносни смо што ћемо добити толико породица у нашем граду.”

mod

Извршни директор стамбене задруге “Одбрана” Младен Бурић казао је да је за санирање тла утрошено преко 110т жељеза и 800 кубика бетона и истакао да “динамика радова која је је пред нама даје за право да, поред свих тешкоћа кроз које смо прошли око нестабилног тла, негдје крајем љета, односно јесен идуће године, очекујемо да ће бити усељива ова стамбена зграда”.

mod

Изградња зграде на локацији Рсојевица, на улазу у Даниловград и у непосредној близини касарне „Милован Шарановић“, почела је у децембру 2018. године. Инвеститор објекта је стамбена задруга „Одбрана”, коју су формирали Синдикат ВЦГ И Министарство одбране. Вриједност пројекта је око 5,5 милиона еура. 

mod

Министарство одбране
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?