Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković i amabasador Grčke Atanasiou: Osnažiti ekonomsku saradnju i ubrzati proces integracije u EU

Objavljeno: 17.09.2019. 18:58 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Crna Gora i Grčka imaju odlične političke bilateralne odnose, a solidnu ekonomsku saradnju potrebno je dodatno osnažiti, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ambasadora Grčke Sotiriosa Atanasioua

„Grčka je uvijek jasno i direktno podržavala naše državne priroitete i želim da Vam zahvalim na tome. Vaša ambasada je bila prva kontakt tačka u procesu integracije u NATO, a danas, kada smo punopravna članica Alijanse, zajedno sa Italijom, štitite naš vazdušni prostor“, kazao je premijer Marković ambasadoru Atanasiou kojeg je primio u oproštajnu posjetu. 

Predsjednik Vlade je rekao da su u Crnoj Gori prisutne veoma kredibilne grčke kompanije, ali da ima prostora za sadržajniju saradnju i nove investicije u različitim oblastima. Na sastanku je konstatovano da bi bolja avio povezanost dala dodatni impuls snažnijoj ekonomskoj saradnji. U tom kontekstu, pozitivnim je ocijenjena odluka Vlade da valorizuje aerodrome i na taj način obezbijedi unapređenje infrastrukure ali i bolju avio dostupnost. 

Sagovornici su se saglasili da je proces integracije Crne Gore i cijelog regiona Zapadnog Balkana u Evropsku uniju od izuzetnog zanačaja za dalji napredak, mir i stabilnost. Ambasador Atanasiou je istakao da je integracija podjedanako važna za Balkan i za EU i ocijenio da je važno ubrzati proces pregovora. 

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?