Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и амабасадор Грчке Атанасиоу: Оснажити економску сарадњу и убрзати процес интеграције у ЕУ

Објављено: 17.09.2019. 18:58 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора и Грчка имају одличне политичке билатералне односе, а солидну економску сарадњу потребно је додатно оснажити, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и амбасадора Грчке Сотириоса Атанасиоуа

„Грчка је увијек јасно и директно подржавала наше државне прироитете и желим да Вам захвалим на томе. Ваша амбасада је била прва контакт тачка у процесу интеграције у НАТО, а данас, када смо пуноправна чланица Алијансе, заједно са Италијом, штитите наш ваздушни простор“, казао је премијер Марковић амбасадору Атанасиоу којег је примио у опроштајну посјету. 

Предсједник Владе је рекао да су у Црној Гори присутне веома кредибилне грчке компаније, али да има простора за садржајнију сарадњу и нове инвестиције у различитим областима. На састанку је констатовано да би боља авио повезаност дала додатни импулс снажнијој економској сарадњи. У том контексту, позитивним је оцијењена одлука Владе да валоризује аеродроме и на тај начин обезбиједи унапређење инфраструкуре али и бољу авио доступност. 

Саговорници су се сагласили да је процес интеграције Црне Горе и цијелог региона Западног Балкана у Европску унију од изузетног заначаја за даљи напредак, мир и стабилност. Амбасадор Атанасиоу је истакао да је интеграција подједанако важна за Балкан и за ЕУ и оцијенио да је важно убрзати процес преговора. 

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?