Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković sa predstavnicima Northstara i Marriotta: Spremni za gradnju rizorta Ritz Carlton Montenegro vrijednog 210 miliona eura

Objavljeno: 19.09.2019. 18:59 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković sastao se sa predstavnicima renomiranih svjetskih kompanija Northstara i Marriotta koji će u Crnoj Gori, u opštini Herceg Novi, graditi rizort Ritz Carlton Montenegro vrijedan 210 miliona eura.

Vlasnik projekta Ritz Carlton Montenegro Mohamed Al Sager saopštio je da pripreme za gradnju rizorta teku zadovoljavajućom dinamikom, da će hotelski operater biti renomirana svjetska hotelska kompanija Marriott, te da su obezbijedili da u Crnu Goru dođe jedan od njihovih 30 luksuznih brendova, Ritz Carlton.

Rizort Ritz Carlton Montenegro će biti hotel od 300 jedinica, mješovitog modela poslovanja – sa 120 hotelskih jedinica i 180 apartmana. Očekuje se da prva faza projekta, u kojoj će biti izgrađen hotel, 113 apartmana i 13 vila te četiri restorana, bude završena na ljeto 2023. godine.

Premijer Marković je izrazio zadovoljstvo što će kompanije takvog svjetskog renomea investirati u Crnu Goru i donijeti ne samo novac, već znanje, iskustva i biznis etiku.

„Vlada ima ozbiljnu infrastrukturnu agendu koja će obezbijediti novi kvalitet rizortima na tom dijelu crnogorskog primorja“, rekao je premijer Marković i u tom kotekstu ukazao na odluku o valorizaciji aerodroma i zahtjev za gradnju vodnog terminala u Tivtu, kao i na izgradnju bulevara sa četiri trake između Budve i Tivta.

Sagovornici su se saglasili i da ovakav rizort pruža velike mogućnosti za nova radna mjesta za crnogorske građane i razgovarali o uspostavljanju Marriott akademije koja bi omogućila sticanje novih znanja i vještina za rad u turizmu.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?