Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са представницима Нортхстара и Марриотта: Спремни за градњу ризорта Ритз Царлтон Монтенегро вриједног 210 милиона еура

Објављено: 19.09.2019. 18:59 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Предсједник Владе Душко Марковић састао се са представницима реномираних свјетских компанија Нортхстара и Марриотта који ће у Црној Гори, у општини Херцег Нови, градити ризорт Ритз Царлтон Монтенегро вриједан 210 милиона еура.

Власник пројекта Ритз Царлтон Монтенегро Мохамед Ал Сагер саопштио је да припреме за градњу ризорта теку задовољавајућом динамиком, да ће хотелски оператер бити реномирана свјетска хотелска компанија Марриотт, те да су обезбиједили да у Црну Гору дође један од њихових 30 луксузних брендова, Ритз Царлтон.

Ризорт Ритз Царлтон Монтенегро ће бити хотел од 300 јединица, мјешовитог модела пословања – са 120 хотелских јединица и 180 апартмана. Очекује се да прва фаза пројекта, у којој ће бити изграђен хотел, 113 апартмана и 13 вила те четири ресторана, буде завршена на љето 2023. године.

Премијер Марковић је изразио задовољство што ће компаније таквог свјетског реномеа инвестирати у Црну Гору и донијети не само новац, већ знање, искуства и бизнис етику.

„Влада има озбиљну инфраструктурну агенду која ће обезбиједити нови квалитет ризортима на том дијелу црногорског приморја“, рекао је премијер Марковић и у том котексту указао на одлуку о валоризацији аеродрома и захтјев за градњу водног терминала у Тивту, као и на изградњу булевара са четири траке између Будве и Тивта.

Саговорници су се сагласили и да овакав ризорт пружа велике могућности за нова радна мјеста за црногорске грађане и разговарали о успостављању Марриотт академије која би омогућила стицање нових знања и вјештина за рад у туризму.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?