Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Crna Gora domaćin 8. Konferencije o standardizaciji

Crna Gora domaćin 8. Konferencije o standardizaciji
Datum objave 30.09.2019 12:41 | Autor MEK | Izvor: Ministarstvo ekonomije

Ispis Štampaj stranicu


“Druga po redu konferencija, čiji je domaćin Institut za standardizaciju Crne Gore, ima za cilj da integralno promoviše značaj sistema standardizacije kao i benefita od primjene standarda”, kazala je danas u Tivtu Ministarka ekonomije Dragica Sekulić na otvaranju 8. Balkanske konferencije o standardizaciji.

Crna Gora je domaćin 8. Balkanske konferencije o standardizaciji koja je okupila veliki broj učesnika iz regiona i šire kao i predstavnike evropskih komiteta za standardizaciju CEN/CENELEC-a i predstavnika ISO – međunarodne organizacije za standardizaciju.

“Preko nacionalnih tijela za standardizaciju težićemo da konstantno ostvarujemo benefite koji će se odraziti na kreiranje najpovoljnijeg ambijenta za poslovanje. Uvjereni smo da će to omogućiti dalje jačanje veza između naših država jer pored eliminisanja tehničkih barijera u trgovini između naših zemalja, povećanja nivoa bezbjednosti i zaštite zdravlja ljudi,kao i očuvanja životne sredine, važan segment predstavlja i razmjena iskustava i informacija” zaključila je ministarka.

Na konferenciji su u uvodnom dijelu pored ministarke Sekulić govorili i prof. dr Milan Vukčević, predsjednik UO ISME i prof. dr Siniša Kusovac, predsjednik Opštine Tiva.

Konferencija će trajati od 30.septembra do 02. oktobra. 

MINISTARSTVO EKONOMIJE
BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU