Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crna Gora domaćin 8. Konferencije o standardizaciji

Objavljeno: 30.09.2019. 18:41 Autor: MEK
“Druga po redu konferencija, čiji je domaćin Institut za standardizaciju Crne Gore, ima za cilj da integralno promoviše značaj sistema standardizacije kao i benefita od primjene standarda”, kazala je danas u Tivtu Ministarka ekonomije Dragica Sekulić na otvaranju 8. Balkanske konferencije o standardizaciji.

Crna Gora je domaćin 8. Balkanske konferencije o standardizaciji koja je okupila veliki broj učesnika iz regiona i šire kao i predstavnike evropskih komiteta za standardizaciju CEN/CENELEC-a i predstavnika ISO – međunarodne organizacije za standardizaciju.

“Preko nacionalnih tijela za standardizaciju težićemo da konstantno ostvarujemo benefite koji će se odraziti na kreiranje najpovoljnijeg ambijenta za poslovanje. Uvjereni smo da će to omogućiti dalje jačanje veza između naših država jer pored eliminisanja tehničkih barijera u trgovini između naših zemalja, povećanja nivoa bezbjednosti i zaštite zdravlja ljudi,kao i očuvanja životne sredine, važan segment predstavlja i razmjena iskustava i informacija” zaključila je ministarka.

Na konferenciji su u uvodnom dijelu pored ministarke Sekulić govorili i prof. dr Milan Vukčević, predsjednik UO ISME i prof. dr Siniša Kusovac, predsjednik Opštine Tiva.

Konferencija će trajati od 30.septembra do 02. oktobra. 

MINISTARSTVO EKONOMIJE
BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?