Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора домаћин 8. Конференције о стандардизацији

Објављено: 30.09.2019. 18:41 Аутор: МЕК
“Друга по реду конференција, чији је домаћин Институт за стандардизацију Црне Горе, има за циљ да интегрално промовише значај система стандардизације као и бенефита од примјене стандарда”, казала је данас у Тивту Министарка економије Драгица Секулић на отварању 8. Балканске конференције о стандардизацији.

Црна Гора је домаћин 8. Балканске конференције о стандардизацији која је окупила велики број учесника из региона и шире као и представнике европских комитета за стандардизацију ЦЕН/ЦЕНЕЛЕЦ-а и представника ИСО – међународне организације за стандардизацију.

“Преко националних тијела за стандардизацију тежићемо да константно остварујемо бенефите који ће се одразити на креирање најповољнијег амбијента за пословање. Увјерени смо да ће то омогућити даље јачање веза између наших држава јер поред елиминисања техничких баријера у трговини између наших земаља, повећања нивоа безбједности и заштите здравља људи,као и очувања животне средине, важан сегмент представља и размјена искустава и информација” закључила је министарка.

На конференцији су у уводном дијелу поред министарке Секулић говорили и проф. др Милан Вукчевић, предсједник УО ИСМЕ и проф. др Синиша Кусовац, предсједник Општине Тива.

Конференција ће трајати од 30.септембра до 02. октобра. 

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?