Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bogdanović-Peninks: Uspješna saradnja Vlade Crne Gore i Savjeta Evrope u oblasti reforme medijskog zakonodavstva Crne Gore

Objavljeno: 30.09.2019. 23:59 Autor: Ministarstvo kulture
mkuMinistar kulture Aleksandar Bogdanović, susreo se danas na Cetinju sa šefom odjeljenja Savjeta Evrope za informaciono društvo Patrikom Peninksom.

Tokom susreta, ministar Bogdanović posebno je akcentovao dosadašnju uspješnu saradnju sa Savjetom Evrope, što je - kako je istakao - bilo posebno značajno na planu ekspertske podrške u oblasti reforme medijskog zakonodavstva Crne Gore. U tom kontekstu, ministar Bogdanović je obavijestio sagovornika o dosadašnjim aktivnostima na izradi novih zakonskih rješenja.
   
Gospodin Peninks naglasio je kako je dosadašnja saradnja sa Vladom Crne Gore i Ministarstvom kulture u pogledu reforme medijskog zakonodavstva bila izuzetno plodonosna, iskazujući pritom i uvjerenje da će nova zakonska rješenja dodatno unaprijediti medijsku djelatnost u Crnoj Gori.

Današnji sagovornici naglasili su značaj slobodnih i nezavisnih medija kao osnov stabilnosti demokratskog društva, te da navedenu oblast treba u kontinuitetu unapređivati, kako sistemskim rješenjima, tako i dosljednom implementacijom prava i obaveza od strane svih činilaca društva.

Ministar Bogdanović i gospodin Peninks govorili su i o predstojećem početku druge faze JUFREX programa ”Horizontal Facility” za zapadni Balkan i Tursku, za period 2019-2022, a sve u cilju normativno-institucionalne zaštite i promocije slobode izražavanja i implementacije visokih standarda evropskog pravnog okvira kao važnog preduslova i principa održive demokratije.








   
MINISTARSTVO KULTURE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?