Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Богдановић-Пенинкс: Успјешна сарадња Владе Црне Горе и Савјета Европе у области реформе медијског законодавства Црне Горе

Објављено: 30.09.2019. 23:59 Аутор: Министарство културе
mkuМинистар културе Александар Богдановић, сусрео се данас на Цетињу са шефом одјељења Савјета Европе за информационо друштво Патриком Пенинксом.

Током сусрета, министар Богдановић посебно је акцентовао досадашњу успјешну сарадњу са Савјетом Европе, што је - како је истакао - било посебно значајно на плану експертске подршке у области реформе медијског законодавства Црне Горе. У том контексту, министар Богдановић је обавијестио саговорника о досадашњим активностима на изради нових законских рјешења.
   
Господин Пенинкс нагласио је како је досадашња сарадња са Владом Црне Горе и Министарством културе у погледу реформе медијског законодавства била изузетно плодоносна, исказујући притом и увјерење да ће нова законска рјешења додатно унаприједити медијску дјелатност у Црној Гори.

Данашњи саговорници нагласили су значај слободних и независних медија као основ стабилности демократског друштва, те да наведену област треба у континуитету унапређивати, како системским рјешењима, тако и досљедном имплементацијом права и обавеза од стране свих чинилаца друштва.

Министар Богдановић и господин Пенинкс говорили су и о предстојећем почетку друге фазе ЈУФРЕX програма ”Хоризонтал Фацилитy” за западни Балкан и Турску, за период 2019-2022, а све у циљу нормативно-институционалне заштите и промоције слободе изражавања и имплементације високих стандарда европског правног оквира као важног предуслова и принципа одрживе демократије.








   
МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?